România a ocupat locul al cincilea la preliminariile Campionatului Mondial al Maeştrilor Ciocolatei

Echipa României, formată din sibianul Florin Bălan şi clujeanca Anda Călinici, a ocupat locul al cincilea la preliminariile din Europa de Est ale Campionatului Mondial al Maeştrilor Ciocolatei, impresionând juriul prin pralinele şi tortul prezentate în competiţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
6 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de organizatori, echipa României, formată din sibianul Florin Bălan, în calitate de promoter, şi clujeanca Anda Călinici, specialist în deserturi şi consultant gastronomic, a ocupat locul cinci la preliminariile din Europa de Est ale Campionatului Mondial al Maeştrilor Ciocolatei, competiţie care a avut loc, miercuri, la Expo Sweet Fairs din Varşovia (Polonia).

"Pralinele înrobate - miez tare acoperit de ciocolată - au fost delicioase, iar tortul a fost foarte bun în reprezentaţia României. Dacă va exersa în continuare, echipa are şanse reale să câştige un loc mai bun pe viitor", a declarat Marc Pauquet, unul din membrii juriului, ambasador internaţional al ciocolatei din Europa, citat în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, unul din dezavantajele echipei României a fost faptul că a avut prea puţin timp pentru a se pregăti, Florin Bălan şi Anda Călinici fiind anunţaţi cu doar trei săptămâni înainte că vor concura.

"Participarea noastră a fost bună, primul nostru obiectiv a fost atins, să aducem România în cea mai importantă competiţie dedicată ciocolatei din lume. Este la fel de adevărat că am plătit tribut pentru lipsa noastră de experienţă competiţională, dar sunt încrezător că la viitoarea competiţie România va putea urca în ierarhie prin multă muncă, reuşind să ne dezvoltăm abilităţile. Spre deosebire de noi, ceilalţi concurenţi din Polonia, Turcia şi Slovacia provin din ţări cu tradiţie îndelungată şi care s-au pregătit de foarte mult timp", a declarat promotorul echipei României, Florin Bălan, citat în comunicatul de presă.

Competiţia de la Varşovia a fost câştigată de către polonezul Michał Buritta, care va reprezenta Europa de Est la marea finală a Campionatului Mondial al Maeştrilor Ciocolatei, din 19 octombrie, de la Paris, unde se va decide cel mai bun maestru ciocolatier din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici