Românii preferă să ţină în casă un câine de rasă, în locul unuia adoptat de la un adăpost - sondaj

Românii care ar ţine în casă un câine ar cumpăra unul de rasă, indiferent de preţ, în loc să adopte unul de la un adăpost, potrivit rezultatelor unui sondaj online realizat de televiziunea pentru copii Boomerang, în perioada 16 şi 23 mai, pe un eşantion de 1.710 persoane.

Urmărește
18 afișări

Sondajul a avut ca scop cercetarea atitudinii românilor faţă de animalele de companie.

Astfel, potrivit rezultatelor sondajului, cei mai mulţi dintre respondenţi (37,3%) sunt de părere că persoanele care au animale de companie sunt mai prietenoase decât cele care nu au. Totuşi, un procent important, 34,6%, dintre români consideră că o persoană nu este neapărat mai prietenoasă doar pentru că are un animal. Totodată, 28,2% dintre respondenţi au declarat că ştiu oameni neprietenoşi care au animale.

Pe de altă parte, aproape jumătate dintre respondenţi (49,1%) recunosc că, dacă ar putea ţine un câine în casă, ar cumpăra unul de rasă, indiferent de preţ, în loc să adopte unul de la adăpost. Adoptarea unui câine de la un adăpost este preferată de 24,7% dintre respondenţi, în timp ce 26,2% dintre cei care au răspuns au precizat că ar întreba cunoscuţii dacă pot să le dea un pui de la animalul lor de companie.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 62,8% dintre respondenţi au declarat că întotdeauna curăţă după animalul de companie, dacă acesta îşi face nevoile într-un loc public. Pe de altă parte, 26,4% dintre respondenţi recunosc că nu curăţă după animalul lor, pentru că nimeni nu face acest lucru, în timp ce 10,8% au spus că ar curăţa doar dacă mai sunt şi alte persoane prin preajmă.

Sondajul a fost realizat în contextul în care în această perioadă televiziunea Boomerang organizează Premiile pentru cele mai iubite animale. Participanţii pot încărca poze şi clipuri video cu animalul lor de companie pe www.boomerang-tv.ro, într-o serie de categorii: cel mai lacom - premiul Garfield, cel mai drăguţ - premiul Tweety, cel mai ciudat cuplu - premiul Tom şi Jerry, cel mai talentat - premiul Dino, cel mai amuzant - premiul Bugs Bunny, cel mai blănos - premiul Yogi, cel mai neobişnuit - premiul Taz, copia stăpânului - premiul Scooby şi Shaggy. Premiile vor fi acordate într-un eveniment care va avea loc pe 4 iunie, între 12.00 şi 16.00, în Parcul Copiilor din Bucureşti (intrarea din Calea Văcăreşti).

Televiziunea Boomerang este dedicată desenelor animate clasice precum "Looney Tunes", "Garfield", "Tom şi Jerry", "Scooby-Doo" şi "Pantera Roz". Programul Boomerang este disponibil în 12 versiuni, în 13 limbi străine.

Turner Broadcasting System (TBS) Europe oferă unele dintre cele mai cunoscute branduri de ştiri şi entertainment: CNN, Cartoon Network, Boomerang, TCM (Turner Classic Movies) şi Adult Swim, în 100 de ţări din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu. Pe lângă posturile de televiziune deţinute, TBS este şi unul dintre liderii dezvoltării brandurilor pe internet, în reţelele broadband sau wireless, pe platforma DVD-urilor, pe piaţa comerţului electronic, în merchandising, cinema, print, precum şi pe toate celelalte platforme de distribuţie. Turner Broadcasting System Europe Limited aparţine concernului Time Warner Company.

Turner se află pe piaţa TV din România din 1999, odată cu lansarea Cartoon Network şi TCM. În iulie 2008, compania Turner a deschis un birou la Bucureşti, numind-o pe Cristina Valasutean în funcţia de manager de distribuţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici