Sală plină la redeschiderea Cinematografului Victoria din Cluj-Napoca, la proiecţia filmului "Ursul"

Sute de persoane, între care primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi directorul TIFF, Tudor Giurgiu, au asistat, vineri seară, la premiera de gală a filmului "Ursul", cu ocazia redeschiderii Cinematografului Victoria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
8 afișări

Cinematograful Victoria s-a redeschis, vineri seară, cu o proiecţie în premieră a comediei româneşti "Ursul", la care au fost prezenţi sute de cinefili, între care primarul Sorin Apostu, regizorul producţiei, Dan Chişu, şi directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Tudor Giurgiu.

Reprezentanţii cinematografului au precizat că investiţiile de până acum au depăşit o treime din suma de 600.000 de lei convenită cu Consiliul Local Cluj-Napoca de Asociaţia Transilvania Film, noul administrator al cinematografului.

Dan Mocan, administratorul Cinema Victoria, a spus că lucrările de modernizare au inclus până acum recondiţionarea băilor, montarea unei instalaţii de aer condiţionat şi reamenajarea holului de la intrare.

Următoarele lucrări includ instalarea unei centrale termice şi achiziţionarea unor echipamente tehnice.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu a spus că Cinematograful Victoria a devenit, de vineri, "casa" celor două festivaluri de film din Cluj, Comedy şi TIFF.

"Filmul Ursul este un film de excepţie, marchează redeschiderea Cinematografului Victoria care pentru mine înseamnă o victorie a filmului românesc şi a festivalurilor de film. Sibiu e cunoscut ca un oraş al teatrului, iar Clujul şi-a pus amprenta asupra filmului. La Cluj, avem două festivaluri - TIFF şi Comedy Cluj, pentru care cinefilii trebuie să-şi ia concediu ca să urmărească intensul program", a spus Apostu.

Spectatorii au vizionat proiecţia de gală a comediei "Ursul", în regia lui Dan Chişu şi ai cărei protagonişti sunt Magda Catone, Şerban Pavlu şi Mihai Constantin. Filmul este proiectat simultan în 15 cinematografe din ţară, inclusiv la Odeon Cineplex din Cluj-Napoca.

"Ursul" va rula timp de o săptă-mână la cinematografele Victoria şi Odeon Cineplex. Este este un road-movie plasat în România anilor '90, când noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs, bătrân şi bolnav, unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia cu vânătorul.

Cinematograful Victoria este administrat în prezent de organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi ai festivalului de film Comedy, care s-au constituit în Asociaţia Victoria Film. Preluarea cinematografului de către Asociaţia Victoria Film a fost aprobată la începutul acestui an de plenul Consiliului Local Cluj-Napoca. Administratorii s-au angajat faţă de consiliul local ca în termen de trei ani să finalizeze investiţii evaluate la 600.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici