- Home
- Life-Entertaiment
- LONDRA, (13.06.2011, 20:37)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Salman Rushdie scrie scenariul pentru serialul SF "The Next People"
Salman Rushdie scrie scenariul pentru serialul SF "The Next People", care va fi produs şi difuzat de postul de televiziune Showtime, scriitorul spunând că are ca surse de inspiraţie producţii ca "The Wire", "The Sopranos" şi "Mad Men", potrivit ediţiei online a cotidianului The Guardian.
Urmărește
4 afișări
Numele scriitorului în calitatea de scenarist la Showtime, pentru proiectul "The Next People", a fost anunţat din luna martie, Rushdie oferind recent mai multe detalii despre producţia de televiziune, într-un interviu ce va fi publicat integral în The Observer în iunie.
"Este un fel de serial science-fiction cu elemente de paranoia, cu oameni care dispar şi sunt înlocuiţi de alţi oameni. Nu e chiar SF, la modul că nu are la bază prea multă ştiinţă, dar există cu siguranţă elemente care nu sunt naturale", a spus Rushdie.
Scriitorul, care a terminat deja episodul-pilot, a mai precizat că bugetul producţiei va fi aprope cât cel al unui film de cinema.
Drama "The Next People" va prezenta transformarea radicală a stilului de viaţă contemporan, prin schimbările de mentalitate ce se produc la nivelul unor domenii majore precum politica, religia, tehnologia, ştiinţa şi sexualitatea, după cum a anunţat Showtime în urmă cu două luni.
Rushdie a mai apreciat că în prezent serialele de televiziune de calitate au luat ce era mai bun din romane şi filme de cinema pentru a comunica idei şi poveşti.
"Sunt ca o combinaţie a ce e mai bun din ambele lumi. Poţi lucra la producţii de tipul celor cinematografice, dar ai controlul corespunzător", a spus scriitorul.
Unul dintre romanele lui Rushdie, intitulat "Copiii din miez de noapte", este în curs de ecranizare, cu titlul "Winds of Change", în regia lui Deepa Mehta.
Salman Rushdie s-a născut la Bombay (Mumbai), în 1947. La vârsta de 13 ani a plecat în Anglia, unde a studiat la prestigiosul King's College din Cambridge. După absolvire, s-a mutat la Karachi, în Pakistan. După o slujbă de scurtă durată în televiziune, el s-a întors în Marea Britanie şi a început să îşi construiască o carieră de scriitor profesionist. A debutat în 1975, cu "Grimus" (Polirom, 1998), dar romanul care l-a impus în lumea literară a fost "Copiii din miez de noapte" (1981, Polirom 2005, 2007 - distins cu premiul Booker, în 1981, şi Booker of Bookers, în 1993).
Scriitorul a trăit ascuns şi sub protecţia poliţiei britanice în anii '90, după ce ayatollahul Khomeini l-a condamnat la moarte, în Iran, pentru publicarea "Versetelor satanice", o carte considerată o insultă la adresa culturii islamice. El apare ocazional la televiziune în calitate de invitat al unor talk show-uri şi a fost consultant în echipa de producţie a emisiunii "Real Time with Bill Maher" produsă şi difuzată de HBO. Salman Rushdie a fost şi gazda unui episod al emisiunii "Charlie Rose" difuzată de postul PBS în 2006.
Opera sa mai include: "Ruşinea" (1983, Polirom 2001, 2008), "Harun şi Marea de Poveşti" (1990, Polirom 2003, 2008), volumul de povestiri "Orient, Occident" (1994, Polirom 2005, 2009), "Ultimul suspin al Maurului" (1995, Polirom 2002), "Pământul de sub tălpile ei" (1999, Polirom 2003, 2008), "Furie" (2001), "Shalimar, clovnul" (2005, Polirom 2006) şi "Luka şi focul vieţii" (2010) Pe lângă operele de ficţiune, la Polirom au mai apărut o culegere de eseuri, interviuri şi recenzii intitulată "Patrii imaginare" (1992, Polirom 2008) şi o vastă antologie de texte eseistice şi memorialistice cu titlul "Dincolo de limite" (2002, Polirom 2006).
Lui Salman Rushdie i-a fost decernat titlul de Cavaler al Imperiului Britanic în iunie 2007. Evenimentul a stârnit reacţii violente din partea lumii islamice, reactualizând resentimentele pricinuite de publicarea "Versetelor satanice". De asemenea, scriitorul deţine titlul de Comandor al Ordinului Artelor şi Literelor, cea mai înaltă distincţie culturală franceză.
Salman Rushdie a fost în vizită în România, la sfârşitul anului 2009.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
România, eliminată din turneul final BJK Cup de Japonia după ce a cedat la dublu
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
Citește pe alephnews.ro: Primarul Londrei susține că Trump l-a atacat în mod repetat referitor la etnia şi religia sa
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ce au făcut copiii cu trupul lui Silviu Prigoană, înainte de înmormântare. I-au respectat o dorință arzătoare
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe