"Săptămâna căsătoriei", cel mai mare eveniment dedicat cuplurilor căsătorite, lansată la Cluj

Un grup de iniţiativă, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, a lansat, luni, "Săptămâna căsătoriei", cel mai mare eveniment din România dedicat cuplurilor căsătorite, care se va desfăşura până duminică în mai multe localităţi din ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
34 afișări

Corneliu Szekely Haţegan, coordonatorul evenimentului, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că "Săptămâna căsătoriei” este "o sărbătoare a căsniciei ca bază a vieţii de familie şi a societăţii”, pe parcursul căreia urmează să fie organizate o serie de manifestări dedicate cuplurilor căsătorite, precum expoziţii, cine romantice sau slujbe religioase pentru cuplurile căsătorite.

"Grupul de iniţiativă Marriage Week România, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, lansează în premieră «Săptămâna căsătoriei», cel mai mare eveniment din România dedicat cuplurilor căsătorite, care se va desfăşura până duminică în mai multe localităţi din ţară. E o sărbătoare a căsniciei ca bază a vieţii de familie şi a societăţii, în care urmează să fie organizate o serie de manifestări dedicate cuplurilor căsătorite, cum ar fi expoziţii, mese rotunde, cine romantice, slujbe religioase pentru cuplurile căsătorite, de reînnoire a jurămintelor de căsătorie”, a spus Szekely Haţegan.

Acesta a explicat că este nevoie de o săptămână a căsătoriei, ţinând cont de faptul că viaţa de familie este tot mai expusă "presiunilor, devalorizării şi destrămării”, astfel încât este nevoie de "readucerea cuplurilor căsătorite pe lista priorităţilor”.

"«Săptămâna căsătoriei» are ca scop încurajarea cuplurilor căsătorite şi a celor care se pregătesc pentru căsătorie în vederea dezvoltării unei vieţi de familie armonioase, fondată pe iubire şi pe un angajament definitiv. Calitatea relaţiei de cuplu are efect asupra întregii familii şi a societăţii”, a spus coordonatorul evenimentului.

Luni seară, în centrul municipiului Cluj-Napoca vor fi lansate în aer 150 de baloane, pe care membrii celor 75 de cupluri aşteptate îşi vor scrie numele.

"Săptămâna căsătoriei” va mai fi sărbătorită în perioada 7-14 februarie şi la Oradea, Sighişoara, Arad, Mediaş, Ploieşti, Năvodari, Constanţa, Bucureşti, dar şi în comunele Cristian şi Viscri, din judeţul Braşov, sau Valea Mare din judeţul Covasna.

"Săptămâna căsătoriei” a fost celebrată prima dată în anul 1997 în Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici