Scena principală a B'estfest, montată prima dată în România la concertul lui Sting de la Bucureşti

Scena principală a B'estfest Summer Camp (1 - 3 iulie) va fi avea 50 de metri deschidere şi 32 de metri adâncime, fiind cea mai mare scenă din aluminiu din Europa, montată pentru prima dată în România cu ocazia concertului pe care Sting l-a susţinut la Bucureşti în urmă cu o lună.

Urmărește
9 afișări

B'estfest Summer Camp se va desfăşura în perioada 1 - 3 iulie, la iarbă verde, pe islazul comunei Tunari, lângă lacul Pasărea, la doar zece minute de Piaţa Presei Libere.

Potrivit organizatorilor, Emagic, pregătirile pentru B'estfest Summer Camp sunt în toi, lucrările de amenajare a islazului Tunari fiind demarate de la începutul săptămânii trecute. Ediţia din acest an a festivalului va fi una impresionantă, beneficiind nu doar de o suprafaţă de desfăşurare mult mai mare decât până acum, ci şi de o producţie complexă. Festivalul va avea loc pe islazul comunei Tunari, cu o suprafaţă de peste 25 de hectare, situat chiar lângă Bucureşti, în zona Pipera-Tunari, ce se va transforma într-un adevărat oraş care va găzdui timp de trei zile cea de-a patra ediţie a B'estfest şi prima de Summer Camp, la iarbă verde.

Schimbarea locului de desfăşurare nu este singurul element de noutate al acestui nou episod de B'estfest, ci şi conceptul în jurul căruia va fi construit întregul festival, respectiv un oraş în miniatură ce va dispune de o zonă de camping, mai multe scene şi terase cu muzică live şi DJ sets, precum şi diferite alte zone de interes, ce vor oferi publicului trei zile şi trei nopţi de experienţă şi distracţie. Pregătirile au început încă de săptămânile trecute, prin amenajarea drumurilor de acces, cosirea ierbii şi demarcarea zonelor din festival. Pentru a împrejmui întregul perimetru al festivalului vor fi necesari peste 4.000 de metri de garduri, 2.000 de metri pătraţi din backstage urmând a fi acoperiţi de corturi, dintre care aproape jumătate vor fi destinate zonei de culise a artiştilor.

Scena principală a festivalului va fi la rândul ei impunătoare: 50 de metri deschidere şi 32 de metri adâncime, fiind cea mai mare scenă din aluminiu din Europa, montată pentru prima dată în România cu ocazia concertului pe care Sting l-a susţinut la Bucureşti în 6 iunie.

Producţia evenimentului va beneficia de o desfăşurare de forte impresionantă, 1.500 de oameni urmând a face parte din echipa de organizare pe fiecare zi de festival, cărora li se alătură aproximativ 200 de agenţi de pază ce vor supraveghea întreaga zonă pe durata evenimentului.

Săptămâna aceasta vor fi instalate scenele şi se vor amenaja terenurile de sport (fotbal, baschet, climbing wall, volei, etc), va fi adus un întreg parc de distracţii cu maşinuţe tamponabile, lanţuri zburătoare, sky lift, carusel şi trenuleţ pentru copii, teren de lasertag, vor fi amplasate zonele de relaxare şi expoziţiile de artă, târgul de haine şi accesorii vintage sau hand-made, precum şi un Green Village - o zonă auto-sustenabilă dedicată ONG-urilor şi activărilor eco, toate găzduind o ofertă mare de activităţi pe care publicul le va putea face la festival, pe lângă vizionarea concertelor din program.

Noul loc de desfăşurare a festivalului, aflat la câţiva kilometri distanţă de Capitală, este uşor accesibil cu maşina din bulevardul Pipera-Tunari, şoseaua de centură sau DN1. Spectatorii care nu pot ajunge cu maşina personală vor avea la dispoziţie, cu sprijinul RATB, o linie de transport specială care va circula zilnic de la Piaţa Charles de Gaulle (staţia de metrou Aviatorilor), cu oprire în Piaţa Presei Libere, până la B'estfest Park şi retur, inclusiv pe timp de noapte, programul orar fiind disponibil pe site-ul oficial al festivalului, www.bestfest.ro.

O altă modalitate de a ajunge la festival este sistemul de car-pooling, unde cei fără maşină pot apela la posesorii de autoturism care circulă în aceeaşi direcţie şi au locuri libere. Totul se va întâmpla prin intermediul unui sistem online disponibil pe site-ul www.cumasina.net, unde se pot înscrie atât şoferii, cât şi pasagerii dispuşi să meargă împreună până la B'estfest.

Din programul festivalului fac parte nume precum Skunk Anansie, Mika, Asian Dub Foundation, LAMB, Pendulum, House of Pain, Flogging Molly, Hadouken!, Nero, Caspa şi NAPT, dar şi artişti autohtoni printre care Şuie Paparude, OCS, Electric Brother, ROA sau CTC.

Biletele pentru această ediţie sunt în prezent disponibile la preţurile de 125 lei biletul de o zi, 265 de lei abonamentul de 3 zile şi 15 lei voucherul pentru acces în camping, urmând ca în zilele de eveniment, acestea să fie disponibile doar la intrarea în zona de festival, la preţul de 150 lei pentru biletul de o zi, 285 lei pentru abonament şi 15 lei pentru voucherul de camping. Copiii sub 12 ani însoţiţi de un adult au acces gratuit.

Pe de altă parte, oferta pentru grupurile de elevi şi studenţi a luat sfârşit, dar în urma cererilor primite de organizatori, săptămâna aceasta şi cei are au trecut de vârsta studenţiei vor avea şansa de a-şi petrece weekend-ul 1-3 iulie a B'estfest Summer Camp la un preţ promoţional, împreună cu gaşca de prieteni. Astfel, grupurile care achiziţionează începând de luni (27 iunie) până vineri (1 iulie) patru abonamente la B'estfest Summer Camp o pot face la preţul de 680 lei (în loc de 1.060 cât ar fi fost preţul întreg), această promoţie fiind valabilă doar pentru biletele achiziţionate de la magazinul biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea principală - aripa Călăraşi) şi Librăria Mihai Eminescu din Bucureşti.

De asemenea, "premiaţi" nu sunt doar cei care vor să petreacă alături de prieteni, ci si cei care vin la B'estfest din afara Bucureştiului. Această ofertă se aplică doar în prima zi a festivalului şi este valabilă doar pentru cei care se prezintă la casa de bilete de la intrarea în B'estfest Park cu biletul de tren sau microbuz către Bucureşti. Aceştia îşi pot achiziţiona un abonament cu 190 de lei, în preţ fiind inclus şi voucherul de acces în zona camping.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici