Se deschide primul muzeu din lume în onoarea legendarei Maria Callas

După un sfert de secol de pregătire, capitala Greciei, Atena, va deschide joi un muzeu în onoarea legendarei soprane Maria Callas, primul de acest fel din lume, notează AFP.

Urmărește
1371 afișări
Imaginea articolului Se deschide primul muzeu din lume în onoarea legendarei Maria Callas

Se deschide primul muzeu din lume în onoarea legendarei Maria Callas

Conceput pentru a marca centenarul naşterii sale, muzeul prezintă peste 1.300 de exponate, inclusiv albumul şcolar al lui Callas, cărţi şi partituri inscripţionate, rochii de operă şi fotografii, au declarat organizatorii.

"Marea divă, Maria Callas, se întoarce acasă", a declarat miercuri primarul Atenei, Kostas Bakoyannis: "Suntem foarte mândri de acest prim muzeu care combină tehnologia şi experienţa trăită", a spus el.

Clădirea de patru etaje din anii 1920, clasată pe lista monumentelor istorice, care a găzduit anterior un hotel, situată în apropiere de piaţa centrală Syntagma, a avut nevoie de peste un deceniu pentru a fi finalizată, la un cost de 1,5 milioane de euro.

Colecţia a început în urmă cu 24 de ani, când municipalitatea a achiziţionat câteva obiecte ale lui Callas la o licitaţie din Paris.

"Acesta este un muzeu pentru toate simţurile", a declarat Konstantinos Dedes, unul dintre supervizorii proiectului.

Turul începe la etajul al doilea, unde vizitatorii păşesc pe o scenă de pădure în timp ce Callas - siluetă pe o scenă de pe peretele din spate - cântă o arie din Norma lui Bellini.

A fost una dintre performanţele definitorii ale unei cariere ilustre de peste trei decenii, care a făcut-o pe Callas să fie supranumită "La Divina" - divină.

O altă cameră recreează priveliştea nocturnă de la balconul divei din Paris.

Există, de asemenea, o înregistrare cu Callas susţinând un masterclass la Şcoala de muzică Juilliard din New York, la începutul anilor 1970.

Printre cele mai importante exponate ale colecţiei se numără albumul foto personal al sopranei, oglinda din culise şi ochelarii de vedere pe care soprana nu îi purta aproape niciodată în public.

De asemenea, sunt expuse cutii de chibrituri cu monograme oferite de companiile aeriene şi hoteluri în timpul ultimului său turneu mondial din 1973-1974, precum şi meniul de la petrecerea de la Veneţia din 1957, în cadrul căreia Callas l-a întâlnit pe magnatul grec Aristotel Onassis.

Ea a sfârşit prin a divorţa de soţul ei, industriaşul italian Giovanni Meneghini, pentru Onassis, care a părăsit-o mai târziu pentru a se căsători cu fosta primă doamnă a SUA, Jackie Kennedy.

Zeci de instituţii greceşti şi colecţionari privaţi, printre care regretabilii artişti Alekos Fassianos, Dimitris Mytaras şi Panayiotis Tetsis, au contribuit la noul muzeu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici