ShortsUP "Aventuri urbane", vineri, la Atelierul de Producţie din Capitală

Evenimentul ShortsUP de luna aceasta se va desfăşura sub titulatura "Aventuri urbane", vineri, la Atelierul de Producţie din Capitală, informează un comunicat.

Urmărește
4 afișări

Familiare sau şocante, cu final fericit sau dramatic, filmele vorbesc, timp de două ore, despre oraş.

Filmul "Donde está Kim Basinger" (regia: Edouard Deluc, Franţa, 2009), cu o nominalizare Cesar în palmares, povesteşte aventurile a doi fraţi sosiţi în Buenos Aires pentru o nuntă. Pe de altă parte, "Tarantyno" (regia: Mircea Nestor, 2009) se recomandă ca o poveste românească brutal de comică despre un tânăr "brutal" de neînsemnat.

"I Love Luci" (regia: Colin Kennedy, Marea Britanie, 2010) se laudă cu Prix des Mediatheques la Clermont-Ferrand şi alte premii importante. Filmul prezintă un el şi o ea, o proteză dentară şi o bicicletă pierdute - toate parte dintr-o aventură mare într-un oraş mic.

Scurtmetrajul "Obras" (regia: Hendrick Dusollier, Franţa, 2004), selectat în peste 135 festivaluri şi cu 35 de premii internaţionale la activ, este o călătorie poetică şi grafică în 3D despre Barcelona. Filmul, dintr-un singur cadru, surprinde distrugeri ireversibile şi reconstrucţii care schimbă dramatic oraşul.

Atelierul de Producţie este un spaţiu underground dedicat artei contemporane şi se află în Capitală. Publicul poate cumpăra bilete pentru ShortsUP "Aventuri Urbane" la eveniment, vineri seară, la preţul de 20 de lei. Cei care vin la filmele ShortsUP pot participa, de la ora 23.00, la un afterparty cu producătorul şi DJ-ul londonez Russ Chimes.

ShortsUP este un proiect ORICUM dedicat celor mai valoroase scurtmetraje din lume, care se materializează prin proiecţii lunare de amploare şi prin emisiunea săptămânală "Filmul Scurt pe 2", de la TVR 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici