ShortsUP şi Decât o Revistă prezintă "Metamorfoze", pe 26 martie, la ONB

ShortsUp şi Decât o Revistă prezintă un maraton de scurtmetraje, sub titlul "metamorfoze", pe 26 martie, la Opera Naţională Bucureşti (ONB), informează un comunicat al organizatorilor.

Urmărește
8 afișări

De la copilărie la adolescenţă, de la "băieţoi" la domnişoară, de la rău la bun, de la anonim la erou, aproape orice film conţine o transformare, o metamorfoză, surprinzătoare sau discretă, care ne captivează şi alimentează nevoia de "mai bine, mai frumos, mai adevărat".

Pe 26 martie, de la 22.00, la Opera Naţională Bucureşti, programul "ShortsUP Metamorfoze" va include o selecţie de filme scurte premiate din toată lumea. Scurtmetrajele vor prinde viaţă în jurul lansării numărului al cincilea al publicaţiei Decât o Revistă, un trimestrial creativ, care spune poveştile lumii cotidiene. Foşti şi actuali eroi din paginile DoR vor fi prezenţi la seara transformărilor, căci ShortsUP este locul de întâlnire pentru forme de artă şi de expresie diverse ce nasc evenimente spectaculoase.

Metamorfozele reale sau imaginare, în filme sau paginile Decât o Revistă, vor da viaţă scenei operei. Un jazz band va crea atmosferă încă de la intrare, Vexx va acompania un film, iar actriţa Mădălina Ghiţescu va interpreta un monolog pe baza unui text din noul număr DoR.

Comedia scurtă "Seraglio", nominalizată la Oscar, vorbeşte despre metamorfozele unei casnice nefericite. Cei doi regizori, Colin Campbell şi Gail Lerner, şi-au mărturisit entuziasmul de a reveni prin intermediul acestui scurtmetraj la Opera din Bucureşti, unde, în 1997, au pus în scenă, împreună cu Andrei Şerban, "Oedip".

"Six Shooter", regizat de Martin McDonagh, cunoscut pentru lungmetrajul "In Bruges", abordează cu umor o temă serioasă: moartea în sine este o transformare, dar tot transformare este şi modul în care reacţionăm la moartea celor dragi. Filmul a fost recompensat cu un Oscar în 2006 şi a primit o nominalizare la BAFTA în 2005.

Una dintre surprizele serii ShortsUP va fi un scurtmetraj semnat de Corneliu Porumboiu, care reuşeşte să surprindă prefacerile care au loc în satul românesc.

Biletele pot fi cumpărate de pe eventim.ro, la preţul de 25 de lei, sau în ziua evenimentului, de la Opera Naţională Bucureşti, la preţul de 35 de lei (preţ care include şi un exemplar din Decât o Revistă, nr. 5).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici