Spectacole de muzică şi dansuri irlandeze, de St. Patrick's Day, la Bucureşti şi Cluj-Napoca

O serie de spectacole în care vor evolua trupa irlandeză Coras, dansatorii de la Irish Way şi grupul orădean Ad Hoc vor fi prezentate în perioada 16 - 20 martie, cu ocazia Zilei Naţionale a Irlandei - St. Patrick's Day (17 martie) -, la Bucureşti şi Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat.

Urmărește
123 afișări

Coras, trupă de muzică tradiţională din Irlanda, împreună cu dansatorii de la Irish Way şi cu grupul orădean de muzică medieval-celtică Ad Hoc vor susţine concerte în cadrul unui mini-tur: pe 16 martie, în La Historia (Centrul Vechi), pe 17 martie, în Joyce's Pub, pe 18 martie, la Clubul Ţăranului, în Capitală, şi pe 20 martie, la Irish Music Pub, în Cluj-Napoca.

St Patrick's Day Tour este organizat de Ambasada Irlandei, împreună cu Culture Ireland şi Asociaţia Interculturală de Tradiţii.

Trupa Ad Hoc va deschide fiecare seară cu un recital cu lucrări proprii, dar şi cu prelucrări după trupele internaţionale de gen: Blackmore's Night, Loreena McKennitt etc.

Irish Way, singura trupă din România dedicată în exclusivitate dansului irlandez tradiţional, va susţine muzica şi buna dispoziţie şi chiar va învăţa publicul să danseze "pe irlandeză".

Coras vine chiar din Irlanda. Cei patru muzicieni au optat de mici pentru muzica tradiţională şi cântă la vioară, acordeon, chitară şi bodhrán (instrument de percuţie specific irlandez).

Ziua Naţională a Irlandei - St. Patrick's Day este sărbătorită anual în întreaga lume în data de 17 martie. În marile oraşe ale lumii, precum New York, San Francisco, Dublin, Londra, Sydney, Tokyo, au loc parade fastuoase pe bulevardele principale, urmate de concerte în aer liber şi în bine cunoscutele "pub-uri". În această zi, irlandezii îşi urează "Beannacht Lá Fhéile Pádraig!".

Ziua Naţională a Irlandei îi aduce un omagiu Sfântului Patrick, misionarul care a creştinat Irlanda, explicând Sfânta Treime cu ajutorul trifoiului cu trei foi. De aici asocierea sărbătorii cu culoarea verde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici