Spectacole de muzică, teatru şi festival medieval, de Zilele Braşovului

Spectacole de muzică, teatru, expoziţii, târguri de flori, târguri meşteşugăreşti, concerte în aer liber, un festival medieval, dar şi Parada Junilor sunt câteva dintre evenimentele pregătite braşovenilor şi turiştilor pentru Ziele Braşovului, care vor începe joi şi se vor încheia duminică.

Urmărește
29 afișări

Primăria Braşov a organizat evenimentul în principal cu sprijinul sponsorilor şi mai puţin cu fonduri de la bugetul local. De asemenea, pentru Parada Junilor, Primăria Braşov a obţinut finanţare de la Ministerul Turismului prin programul "Braşov - Centrul turismului românesc".

"Sărbătoarea Junilor este finanţată prin acest program, inclusiv materiale de promovare care prezintă toate tradiţiile Junilor. Fondurile totale sunt de 990.000 de lei, din care 700.000 de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, obţinută prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat. Din această sumă, pentru Parada Junilor şi spectacolul folcloric din Piaţa Sfatului, la care vor fi invitate ansambluri din municipiu şi judeţ, finanţarea
este de 127.000 de lei", a declarat, miercuri, Cecilia Doiciu, directorul Direcţiei Relaţii Externe, Cultură şi Evenimente din Primăria Braşov.

Printre evenimentele din cadrul Zilelor Braşovului se numără şi campania de promovare a Braşovului, care a obţinut premiul de Capitala Verde a României, eveniment la care va participa, vineri, şi ministrul Mediului şi al Pădurilor, Laszlo Borbely. În cadrul campaniei, voluntari îmbrăcaţi în verde vor face tururi ale centrului vechi pe bicicletă şi vor împărţi pliante informative.

Zielele Braşovului vor fi deschise, începând de joi, cu inaugurarea târgului de flori în Piaţa Sfatului, a târgului de meşteşugari pe promenada din faţa Parcului Central, dar şi a unui târg al ONG-urilor pe strada Diaconu Coresi şi o "Uliţă a Vinului" pe strada Michael Weiss din centrul vechi al oraşului.

De vineri şi până duminică va avea loc şi Festivalului Medieval din Cetate, unde cavalerii se vor lupta în turnirul armelor cavalereşti pentru a cuceri inimile domniţelor, iar turiştii şi braşovenii care vor să înveţe să mânuiască săpadele, să tragă cu arcul, să arunce suliţa sau să danseze vor putea participa la workshop-uri organizate în cetate.

De la festival nu vor lipsi scenetele de teatru şi concertele de muzică medievală, dar şi spectacolele cu torţe.

În fiecare seară, în Piaţa Sfatului vor fi organizate concerte pentru toate gusturile. Astfel, seara de vineri, de la orele 17.00, va fi dedicată concetelor simfonice, cu Filarmonica Braşov şi Opera Braşov, iar sâmbătă seară, de la ora 19.00, pe scenă vor urca Direcţia 5 şi Damian Drăghici într-un concet pentru "Braşov - Capitala verde a României".

Duminică, de 1 Mai, va fi cea mai spectaculoasă zi a evenimentului, când va avea loc, începând de la orele 11.00, tradiţionala Paradă "Coborârea Junilor în Cetate", la care sunt aşteptate să participe câteva mii de persoane, la fel ca în fiecare an.

Traseul Junilor va fi Piaţa Unirii, str. Brâncoveanu, str. G. Bariţiu, str. Mureşenilor, Bd. Eroilor, Str. Republicii, Piaţa Sfatului, Str. Apollonia Hirscher,
str. Poarta Schei, str. Prundului, Piaţa Unirii, Pietrele lui Solomon. În încheiere, în Piaţa Sfatului, duminică seară, de la orele 18.00, sunt aşteptaţi iubitorii muzicii populare, pentru care a fost pregătit un specacol folcloric cu Taraful Ţara Bârsei, Ansamblul folcloric Rupea, Angela Rusu, Daniela Condurache şi Petrică Mâţu Stoian.

De asemenea, pe toată perioada Zilelor Braşovului, Teatrul "Sică Alexandrescu" a pregătit o serie de spectacole precum "Un cuplu ciudat", de Neil Simon, "Fanteziile sexuale ale soţului meu aproape că m-au înnebunit", de John Tobias sau "Puterea obişnuinţei", de Thomas Bernhard.

Pentru melomani, Opera Braşov a pregătit, sâmbătă, de la ora 18.30, spectacolul "Lucia Di Lammermoor", de G. Donizetti. Şi muzeele din Braşov îşi aşteaptă vizitatorii cu diverse expoziţii şi evenimente dedicate Zilelor Braşovului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici