Spectacolul "Maria de Buenos Aires" va avea premiera la ONB, pe 11 martie

Spectacolul "Maria de Buenos Aires", montat de Mario Radacovsky după una dintre cele mai celebre piese scrise de Astor Piazzolla, va avea premiera pe 11 martie, la Teatrul de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti, la 90 de ani de la naşterea celebrului compozitor argentinian, informează un comunicat.

Urmărește
6 afișări

Spectacolul "Maria de Buenos Aires" este o poveste despre viaţă, moarte şi renaştere - povestea Mariei, personajul principal, care devine întruchiparea unui Buenos Aires pasional, distructiv, decadent, dar care are posibilitatea de a se salva tocmai prin asumarea şi înţelegerea destinului său.

Povestea cu tentă suprarealistă se învârte în jurul unei femei uşoare din capitala argentiniană, pe nume Maria, personaj care, după moarte, devine pe scenă o Umbră ce reface traseul vieţii Mariei.

Astor Piazzolla, una din figurile centrale ale tangoului contemporan, este renumit pentru schimbarea pe care o aduce tangoului tradiţional, prin mutarea accentului din spaţiul de dans căruia îi era destinată aceasta muzică spre o compoziţie complexă, obţinută prin adăugarea unor elemente de jazz şi eliminarea tendinţelor exacerbate de romantism şi autocompătimire specifice acestui stil.

Mario Radacovsky a avut o carieră strălucită ca dansator, renumit pentru abilităţile artistice şi tehnica de dans deosebite, ca şi pentru talentul actoricesc cu care este înzestrat. A fost membru al Companiei de Balet a Teatrului Naţional Slovac şi apoi director artistic al acesteia, dar şi prim-solist la Les Grand Ballets Canadiens din Montreal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici