„Spider-Man: No Way Home” devine primul film din pandemie care depăşeşte pragul de un miliard de dolari

"Spider-Man: No Way Home" a devenit primul film din epoca pandemiei care a depăşit pragul de 1 miliard de dolari în box office-ul global, scrie Reuters

Urmărește
1272 afișări
Imaginea articolului „Spider-Man: No Way Home” devine primul film din pandemie care depăşeşte pragul de un miliard de dolari

Filmul celor de la Sony a depăşit borna într-un interval aproape record de 12 zile, la egalitate cu "Star Wars: The Force Awakens" din 2015, al treilea cel mai rapid film care a atins pragul de un miliard de dolari. Doar "Avengers: Infinity War" şi "Avengers: Endgame" au fost mai rapide, în 11 şi, respectiv, cinci zile.

Este impresionant că "Spider-Man: No Way Home" a reuşit să treacă de un miliard de dolari în vânzări de bilete la nivel mondial, având în vedere tulpina Omicron, care se răspândeşte rapid. Acest lucru face ca aventura supereroului Marvel să fie singurul film de la "Star Wars: The Rise of Skywalker" din 2019 care a depăşit 1 miliard de dolari la nivel global. Niciun alt film de la Hollywood nu s-a apropiat de aceste venituri de box office în ultimii doi ani.

Înainte de Spider-Man, continuarea James Bond de la MGM "No Time to Die", care a avut încasări de 774 de milioane de dolari la nivel global, a rămas filmul de la Hollywood cu cele mai mari încasări din 2021 şi din pandemie. Fiind primul film care a ajuns la 1 miliard de dolari la nivel mondial, "Spider-Man: No Way Home" a luat tronul de la "The Battle at Lake Changjin" din China (902 milioane de dolari), pentru a-şi consolida oficial locul de film cu cele mai mari încasări ale anului la nivel mondial. De asemenea, este de remarcat faptul că "No Way Home" a depăşit acest record fără a fi difuzat în China, care este în prezent cea mai mare piaţă cinematografică din lume.

La box office-ul intern, "Spider-Man: No Way Home" a avut un alt weekend dominant, depăşind cu mult concurenţa în timpul unui coridor aglomerat de Crăciun.

Cea mai nouă aventură a "Omului-Păianjen" a adunat 81 de milioane de dolari din 4.336 de cinematografe nord-americane în weekend. Pentru a pune această cifră în perspectivă, doar câteva lansări selecte din era COVID au reuşit să genereze o astfel de sumă de bani pe toată durata rulării lor în cinematografe, cu atât mai puţin în al doilea weekend de la lansare. "Spider-Man: No Way Home" a reuşit, de asemenea, să facă acest lucru într-o perioadă în care mai multe filme noi - "The Matrix Resurrections", "Sing 2" şi "The King's Man", printre altele - au avut premiera la nivel naţional.

Musicalul animat "Sing 2", produs de Universal şi Illumination, a avut cel mai bun start în rândul noilor lansări, debutând pe locul al doilea, cu 23,7 milioane de dolari în weekendul tradiţional şi 41 de milioane de dolari de miercuri încoace. Este un start mai slab decât "Sing" din 2016, care şi-a asigurat un total de 35 de milioane de dolari în trei zile şi un total de 54,9 milioane de dolari în cinci zile. Cu toate acestea, nu este un rezultat rău pentru un film care se adresează părinţilor cu copii mici, într-o perioadă în care publicul a fost deosebit de precaut în ceea ce priveşte mersul la cinema.

"The Matrix Resurrections", sequel-ul SF al Warner Bros. şi Village Roadshow, a căzut pe locul al treilea. Filmul s-a situat semnificativ sub aşteptări, adunând 12 milioane de dolari din 3.552 de cinematografe în weekend şi 22,5 milioane de dolari începând de miercuri. Filmul este disponibil şi pe HBO Max, dar compania nu a furnizat indicatori de audienţă digitală.

"The King's Man", de la Disney şi 20th Century, a terminat pe locul al patrulea, acumulând doar 6,3 milioane de dolari de pe 3.180 de ecrane în weekend şi 10 milioane de dolari de la deschiderea de miercuri. La nivel internaţional, prequel-ul din franciza de acţiune "The Kingsman" nu a recuperat prea mult teren. Comedia de spionaj mult amânată, cu Ralph Fiennes în rolul principal, a obţinut doar 6,9 milioane de dolari de pe şapte pieţe, pentru un total global de 16,9 milioane de dolari.

Criticile favorabile nu au ajutat prea mult remake-ul "West Side Story", care a ajuns pe locul 6 în cel de-al treilea weekend de la lansare, aducând 2,8 milioane de dolari din 2.810 săli. Musicalul regizat de Steven Spielberg a generat 23,9 milioane de dolari pe plan intern de la premiera de la începutul lunii decembrie. Filmul a avut o evoluţie lentă în străinătate, obţinând până acum doar 12,7 milioane de dolari. La nivel global, "West Side Story", cu un buget de 100 de milioane de dolari, a obţinut doar 36,6 milioane de dolari.

"Licorice Pizza" a regizorului Paul Thomas Anderson a adunat 2,32 milioane de dolari sâmbătă şi duminică, suficient pentru locul şapte. Până în prezent, filmul MGM şi speranţa sezonului de premii a generat 3,6 milioane de dolari pe plan intern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici