Sportivi din mai multe ţări ale Europei vor participa la un concurs de snowboard, la Păltiniş

Sportivi din mai multe ţări ale Europei vor participa, în perioada 25 - 26 martie, la un concurs de snowboard în staţiunea Păltiniş, judeţul Sibiu, evenimentul, intitulat "Transilvania Rookie Fest", fiind prima competiţie internaţională de snowboard pentru tineri organizată în România.

Urmărește
7 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de organizatori, complexul de pârtii "Arena Platoş" din staţiunea Păltiniş va găzdui, în perioada 25 - 26 martie, prima competiţie internaţională de snowboard pentru tineri, organizată în România.

"«Transilvania Rookie Fest» este clasificat cu două stele, potrivit standardelor competiţionale ale Federaţiei Internaţionale de Snowboard, punctajul obţinut în această competiţie contând pentru finala Rookie Fest care va avea loc în staţiunea austriacă Ischgl, între 4 şi 11 aprilie. Concursul de la Păltiniş este structurat pe două categorii de vârstă. «Rookies» sunt riderii născuţi între 1993 şi 1995, iar «grooms» sunt cei născuţi după data de 1.01.1996", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, România şi Cehia sunt singurele ţări din Europa de Est unde se desfăşoară etape ale "World Rookie Fest".

Doi dintre câştigătorii concursului de la "Arena Platoş" vor primi o invitaţie all-inclusive la concursul de patru stele "Protest World Rookie Finals" din Ischgl.

"Aşteptăm pe unii dintre cei mai talentaţi tineri snowboarderi din întreaga Europă. Rideri din Austria, Slovenia, Cehia, Serbia, Slovacia şi-au anunţat deja prezenţa la competiţia care va fi găzduită de «Arena Platoş». Aceştia vor concura alături de cei mai buni tineri snowboarderi români pentru premii totale în valoare de 2.500 de euro", a declarat Martin Freinademetz, dublu campion mondial la snowboard şi organizatorul competiţiei de la Păltiniş, citat în comunicat.

Competiţia va începe în 25 martie, cu înregistrarea riderilor, şi se va încheia în 26 martie, în jurul ore 17.00.

"«World Rookie Fest» este un eveniment care creşte de la an la an şi suntem foarte fericiţi că avem un al doilea concurs în Europa de Est. Este o bună oportunitate pentru ca tinerii rideri să se perfecţioneze. Rămâne să vedem cine se va califica pentru marea finală de la Ischgl", a declarat Meinhard Trojer, membru în comitetul de organizare al "World Rookie Fest", citat în comunicatul de presă.

Competiţia de la Păltiniş se va desfăşura pe o pistă creată de Martin Freinademetz, împreună cu multiplul campion naţional la snowboard, Andy Fazekas.

Pista are o lungime de 700 de metri şi este compusă din 11 elemente de dificultate, patru ţevi, şase kickere şi un wallride.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici