St. Patrick's Day, pe 17 martie, în Centrul istoric din Capitală

Ziua Naţională a Irlandei - St. Patrick's Day (17 martie) - va fi sărbătorită şi la Bucureşti, prin muzică şi dansuri tradiţionale irlandeze, în Centrul istoric, informează organizatorii - Asociaţia Culturală Româno-Irlandeză.

Urmărește
3 afișări

După succesul primelor ediţii, din 2008, 2009 şi 2010, pe data de 17 martie, un nou spectacol în aer liber de St. Patrick's Day va avea loc în Bucureşti, în zona Şelari-Franceză.

La fel ca în anii precedenţi, cu ocazia acestui eveniment, scena amplasată special va fi împodobită cu baloane în tricolorul irlandez: verde, alb şi portocaliu. Pe parcursul după-amiezii, publicul este poftit să se fotografieze cu spiriduşii care vor anima piaţa, iar cei interesaţi se vor putea bucura de câte un trifoi sau tricolor pictat pe obraz.

Începând cu orele 17.00, pe scenă vor urca dansatorii Irish Way, care, alături de grupul Shannon, vor prezenta un spectacol cu muzică şi dansuri tradiţionale irlandeze sau chiar româno-irlandeze. În încheierea programului, trupa Blackbeers va susţine un show de Irish/Celtic rock & punk. Nu vor lipsi nici concursurile cu premii.

Motivaţia care stă la baza sărbătoririi St. Patrick's Day la Bucureşti este "destul de convingătoare şi simplă", spun organizatorii. "Ne place cultura irlandeză, buna dispoziţie şi spiritul transmise de cântecele şi dansurile lor tradiţionale şi nimeni n-o să ne impiedice să facem acest lucru cunoscut şi în ţara noastră natală, care, la origini are multe în comun cu poporul irlandez. În plus, ritmurile populare irlandeze sunt foarte asemănătoare cu anumite ritmuri populare româneşti, în special cele maramureşene. De aici a pornit şi ideea de a introduce în repertoriul artistic conexiuni româno-irlandeze", se arată în comunicat.

Ziua Naţională a Irlandei este sărbătorită anual în întreaga lume în data de 17 martie. În marile oraşe ale lumii (New York, San Francisco, Dublin, Londra, Sydney, Tokyo etc.) au loc parade fastuoase pe bulevardele principale, urmate de concerte în aer liber şi în bine cunoscutele "pub-uri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici