Suceava: Sute de meşteşugari, aşteptaţi la Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate din Ciocăneşti

Peste trei sute de meşteşugari din mai multe zone ale ţării vor participa, în perioada 4-6 martie, la cea de-a opta ediţie a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate din comuna suceveană Ciocăneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
9 afișări

Primarul comunei Ciocăneşti, Gheorghe Tomoioagă, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că la cea de-a opta ediţie a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate, care se va desfăşura la sfârşitul săptămânii viitoare în cadrul proiectului "Paştele în Bucovina", vor participa peste 300 de încondeietori de ouă din Braşov, Sibiu, Călăraşi, Maramureş, Brăila, Neamţ şi Suceava.

El a spus că festivalul va debuta în 4 martie cu un simpozion privind tradiţiile de Paşte din România şi în lume organizat la Muzeul Naţional al Ouălor Încondeiate şi va continua cu prezentarea tehnicii încondeierii ouălor şi cu demonstraţii de încondeiat ouă.

În cea de-a doua zi a festivalului va fi organizată o paradă a portului popular tradiţional cu trâmbiţaşi, buciumaşi, tulnicari şi va fi prezentat un ou încondeiat uriaş, urmând ca apoi să se desfăşoare un concurs de încondeiat ouă şi de ouă încondeiate, dar şi un concurs gastronomic cu preparate tradiţionale de post şi de Lăsatul secului.

Atât sâmbătă, cât şi duminică vor fi organizate spectacole folclorice cu participarea unor ansamblurilor folclorice Ciprian Porumbescu din Suceava, Brăduleţul din Botoş şi Bistriţa Aurie din Ciocăneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici