Sute de turişti îşi petrec sfârşitul de săptămână pe pârtiile din Sinaia şi Buşteni

Sute de turişti îşi petrec sfârşitul de săptămână pe pârtiile de schi din staţiunile Sinaia şi Buşteni de pe Valea Prahovei, unde stratul de zăpadă este de aproximativ 30 de centimetri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
8 afișări

Potrivit salvamontiştilor din Sinaia, pârtia de mare altitudine Valea Dorului, situată la 2.000 de metri în Masivul Bucegi, este practicabilă, stratul de zăpadă ajungând la 25 de centimetri.

Celelalte pârtii care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii Sinaia sunt impracticabile, întrucât zăpada s-a topit.

Aproximativ o mie de schiori se află, sâmbătă, pe pârtia Valea Dorului, unde se desfăşoară concursul de schi "Sinaia pe pârtie", organizat de Primăria Sinaia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, concursul "Sinaia pe pârtie" se organizează de mai mulţi ani, iar la acest concurs participă sportivi din localitate, competiţia fiind organizată pentru toate categoriile de vârstă.

În staţiunea Buşteni se schiază pe pârtia Kalinderu. Administratorul Ion Vasilescu, a declarat că sute de turişti se află, sâmbătă, pe această pârtie, unde stratul de zăpadă artificială este de 30 de centimetri.

Ion Vasilescu a apreciat că şi la sfârşitul săptămânii viitoare pe pârtia Kalinderu din Buşteni se va putea schia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici