Târg de meşteşuguri tradiţionale rome şi ateliere de limbă romani, la Târgu Mureş

Un târg de meşteşuguri tradiţionale rome, ateliere de limbă romani, muzică şi dansuri tradiţionale şi un Gipsy-Party vor avea loc, în perioada 8-9 aprilie, la Târgu Mureş, cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
86 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii Asociaţiei Divers, manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Romilor vor debuta în 8 aprilie, cu lansarea Centrului de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă - CISPER Centru Târgu Mureş, deschis de Asociaţie în cadrul unui proiect internaţional susţinut din fonduri structurale de peste 20 de milioane de lei.

Cu această ocazie, Asociaţia Divers a pregătit o masă rotundă cu tema "Perspective ocupaţionale ale romilor" care va avea loc cu ocazia lansării Centrului de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă din Târgu Mureş, la sediul căruia va fi vernisată expoziţia de fotografii cu tema "Muncind …" şi experienţa "lecturii", în cadrul unei BiblioteciVii, în care cărţile sunt fiinţe umane - care împărtăşesc din cunoştinţele şi experienţa lor.

În 9 aprilie, evenimentele desfăşurate sub genericul "Împreună pentru Incluziune" cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor vor continua cu o serie de manifestări culturale.

Astfel, la Casa de Cultură "Mihai Eminescu" doritorii sunt invitaţi să cunoască mai îndeaproape cultura şi tradiţiile romilor, participând la târgul de meşteşuguri tradiţionale rome, ateliere ad hoc de limbă romani şi tradiţii rome, proiecţii de filme artistice şi documentare, dansuri şi muzică tradiţională romă şi "teatru playback".

Ziua se va încheia cu Gipsy-Party, în clubul Jazz&Blues.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici