Thrillerul SF "Începutul/ Inception", marele învingător la gala premiilor Visual Effects Society

Thrillerul SF "Începutul/ Inception" a fost marele câştigător la cea de-a noua gală Visual Effects Society Awards, organizată marţi seară, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles, unde lungmetrajul regizat de Christopher Nolan a fost recompensat cu patru trofee, relatează hollywoodreporter.com.

Urmărește
15 afișări

Filmul "Inception" s-a impus la categoria principală a acestei gale, "cele mai bune efecte speciale dintr-un lungmetraj", dar a triumfat şi în alte trei categorii: "cel mai bun mediu artificial", "cele mai bune modele şi miniaturi" şi "cel mai bun montaj".

Lungmetrajul "Cum să îţi dresezi dragonul/ How To Train Your Dragon" a dominat categoria filmelor de animaţie, fiind recompensat cu trei trofee Visual Effects Society (VES) - "cele mai bune efecte animate", "cel mai bun personaj animat" şi "cea mai bună animaţie".

La rândul său, lungmetrajul "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1" s-a impus la categoria "cel mai bun personaj animat dintr-un lungmetraj de acţiune", iar drama "Hereafter" a fost recompensată cu un premiu VES la categoria "cele mai bune efecte speciale secundare".

Premiile VES reprezintă un bun indicator în ceea ce priveşte previziunile pentru viitorul câştigător al Oscarului pentru efecte speciale. În fiecare an, de la înfiinţarea VES Awards, în 2002, câştigătorul categoriei principale a primit şi Oscarul pentru efecte speciale, cu doar două excepţii. În 2004, "Harry Potter şi prizonierul din Azkaban" a primit VES Award, dar Oscarul a revenit peliculei "Omul Păianjen 2", iar în 2008, "Transformers" a fost recompensat cu VES Award, iar Oscarul a revenit, în mod surprinzător, peliculei "Busola de aur/ The Golden Compass".

În timpul galei de marţi seară, regizorul Christopher Nolan a fost recompensat cu VES Visionary Award, iar Ray Harryhausen a primit un premiu pentru întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici