Trupa islandeză Bloodgroup cântă duminică într-un club bucureştean

Trupa islandeză Bloodgroup va susţine un concert, duminică, în Club Control din Bucureşti, informează un comunicat.

Urmărește
4 afișări

Muzica artiştilor de la Bloodgroup este definită ca electro dream synth pop.

Formată din trei fraţi, Hallur, Raggi, Lilja, şi specialistul în muzică electro Janus, trupa este cunoscută pentru senzaţionalele show-uri live, pentru sound-ul special şi pentru puternicul brand muzical electronic pe care l-au creat şi care le-a adus o evoluţie fulminantă pe scena mondială a electro pop-ului.

În noiembrie 2007, Bloodgroup a lansat albumul de debut "Sticky Situation". Acesta a fost primit de public cu mult entuziasm, iar trupa islandeză a fost considerată una din cele mai interesante formaţii electro.

În următorii doi ani de la "Sticky Situation", cei patru islandezi şi-au petrecut timpul în numeroase turnee, cântând la diferite festivaluri, printre care SXSW în Austin, Texas, NXNE în Toronto, Canada, festivalul Roskilde din Denmarca, CMJ în New York, Eurosonic în Olanda şi Iceland Airwaves.

Pe 2 decembrie 2009, Bloodgroup lansează al doilea album, "Dry Land". Acesta a fost unul din cele mai bune albume din acel an, iar single-ul "My Arms" a ajuns foarte repede pe primul loc în topurile din Islanda.

Kraumur, fundaţia muzicală islandeză care a susţinut artişti precum Björk, a desemnat "Dry Land" drept cel mai bun album al anului şi i-a acordat trupei Bloodgroup titlul de cea mai bună formaţie a anului în Islanda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici