Trupa Pearl Jam va sărbători 20 de ani de existenţă prin lansarea unui documentar, în septembrie

Trupa americană Pearl Jam va sărbători 20 de ani de existenţă prin lansarea în luna septembrie a filmului "Pearl Jam Twenty", un documentar ce conţine interviuri şi imagini de la concertele grupului, ce nu au fost difuzate niciodată, informează variety.com.

Urmărește
3 afișări

Filmul a fost produs pentru a celebra cei 20 de ani de existenţă ai trupei americane, iar vocea naratorului aparţine cineastului şi criticului muzical Cameron Crowe, recompensat cu un Oscar pentru scenariul filmului "Aproape celebri/ Almost Famous".

Documentarul "Pearl Jam Twenty" va fi lansat în mai multe cinematografe din lume, în septembrie, şi va avea premiera pe micile ecrane americane pe 21 octombrie, în cadrul serialului "American Masters" difuzat de postul PBS. Filmul prezintă modul în care a fost înfiinţată aceastră trupă americană şi drumul ei către succes.

Un album ce conţine coloana sonoră a documentarului, dar şi un DVD vor fi lansate pe plan internaţional de Columbia Records/ Sony Music Entertainment. Albumul va fi lansat odată cu filmul, în septembrie, iar DVD-ul va fi lansat în octombrie. Trupa americană va lansa, totodată, un volum aniversar omonim, care va conţine aceleaşi interviuri prezentate în filmul documentar.

Trupa americană a anunţat recent că va susţine un concert în Canada, în septembrie, şi alte două la Chicago, cu ocazia sărbătorii Labor Day (prima zi de luni din septembrie, n.r.). Totodată, Pearl Jam a intrat de curând în studiouri pentru a înregistra cel de-al zecelea album din carieră.

Pearl Jam este o trupă americană de rock alternativ înfiinţată în Seattle, în 1990. Membrii formaţiei sunt Eddie Vedder (solist vocal, chitară), Jeff Ament (chitară bas), Stone Gossard (chitară), Mike McCready (chitară principal) şi Matt Cameron (tobe), fostul toboşar al trupei Soundgarden.

Trupa a avut succes încă de la albumul de debut, "Ten" (1991), şi a reprezentat una dintre formaţiile care au contribuit semnificativ la popularizarea curentului grunge, la începutul anilor '90. Celelalte albume ale trupei sunt "Vs." (1993), "Vitalogy" (1994), "No Code" (1996), "Yield" (1998), "Binaural" (2000), "Riot Act" (2002), "Pearl Jam" (2006) şi "Backspacer" (2009).

Pearl Jam a vândut peste 30 de milioane de albume în Statele Unite ale Americii şi peste 60 de milioane de albume în lumea întreagă, fiind considerată una dintre formaţiile deceniului trecut cu cea mai mare influenţă asupra publicului şi a industriei muzicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici