Trupa post-rock God Is An Astronaut cântă pe 12 aprilie în Capitală

Trupa post-rock irlandeză God Is An Astronaut va susţine un concert pe 12 aprilie în clubul Silver Church din Capitală, informează un comunicat.

Urmărește
2 afișări

Concertul va avea loc de la ora 21.00 şi este organizat de Club Control şi Bring the Noise.

Biletele costă 60 de lei şi sunt puse în vânzare în reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas şi online, pe www.eventim.ro ) şi la clubul Control.

Piesele epice semnate God Is An Astronaut, cu influenţe krautrock şi space-rock, pigmentate de o serioasă bază electronică, precum şi show-rile live spectaculoase, atât ca densitate a sunetului, cât şi prin componenţa vizuală, fac din concertul de pe 12 aprilie din Silver Church o ocazie de neratat de a vedea una dintre cele mai importante formaţii dintr-o zonă muzicală puţin prezentă până acum în România.

Trupa a fost formată în Glen of the Downs, Irlanda, de fraţii Niels şi Torsten Kinsella. Numele a fost împrumutat dintr-o replică celebră din filmul horror "Nightbreed", iar ca influenţă majoră au fost citaţi cei de la The Chemical Brothers.

Primul album God Is An Astronaut, "The End Of The Beginning", a apărut în 2002, la casa proprie de discuri, Revive Records. Deşi iniţial GIAA a fost gândit ca un proiect de studio, cele două single-uri din primul album, "The End of the Beginning" şi "From Dust to the Beyond" au avut un success neaşteptat, ajungând să fie difuzate în toată reţeaua MTV europeană. Evident, fraţii Kinsella au început să se gândească la un line-up pentru apariţii live şi l-au cooptat pe Lloyd Hanney, un discipol al legendarului baterist de jazz Johnny Wadham.

De la prima lor apariţie live, din 2004, turneele au avut o influenţă majoră în succesul trupei, aceasta reuşind să adune în doar patru ani 130 de concerte în 20 de ţări diferite.Ultimele două turnee europene din 2009 au fost sold-out, iar în 2010 trupa porneşte în turneul de promovare a noului album, "The Age OF The Fifth Sun", cel mai ambiţios turneu de până în prezent, atât din punctul de vedere al complexităţii sound-ului live, trupa adăugând un al patrulea membru pentru prestaţiile live - Jamie Dean (clape, sintetizator), cât şi ca spectacol vizual original.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici