Trupa Pulp a susţinut primul ei concert după o pauză de 10 ani, încântând criticii de specialitate

Trupa britanică Pulp a susţinut primul ei concert după o pauză în carieră care a durat 10 ani, cu ocazia unui festival muzical organizat în Spania, încântându-şi fanii şi entuziasmându-i pe criticii de specialitate de la o serie de publicaţii de renume, informează bbc.co.uk.

Urmărește
8 afișări

Trupa Pulp, originară din Sheffield, s-a destrămat în 2002, după ce solistul Jarvis Cocker a luat decizia de a urma o carieră solo.

Cei şase muzicieni din componenţa originală - Jarvis Cocker, Nick Banks, Candida Doyle, Steve Mackey, Russell Senior şi Mark Webber -, care au cântat pentru ultima oară împreună în 1996,
au interpretat piesele care i-au făcut celebri, inclusiv "Common People", "Disco 2000" şi "Babies", la Primavera Sound Festival din Barcelona, vineri seară.

Atât spectatorii, cât şi criticii de specialitate s-au declarat entuziasmaţi de evoluţia trupei britanice.

Leonie Cooper, critic muzical la New Musical Express, a scris: "Jarvis (Jarvis Cocker, liderul trupei, n.r.) şi ceilalţi băieţi au cântat timp de 90 de minute furtunoase pentru un public entuziasmat şi devotat".

Charlotte Pattullo, de la publicaţia The Observer, consideră că grupul britanic a avut parte de o "primire entuziastă".

Lăudând faptul că solistul Jarvis Cocker şi-a redescoperit "mişcările lui de dans compulsive şi supărate", Pattullo notează "cât de evident a fost faptul că ei se bucurau că sunt din nou pe scenă, făcând ceea ce ştiu ei să facă mai bine".

Farah Ishaq, critic muzical pentru site-ul Spinner.com, afirmă la rândul ei că Jarvis Cocker "a susţinut o reprezentaţie perfectă, tachinând pe parcursul întregului concert publicul entuziasmat".

Pulp, grupul care a ajuns în fruntea topurilor internaţionale la mijlocul anilor 1990 cu stilul său britpop, va susţine în săptămânile următoare alte câteva concerte. Următoarele show-uri sunt programate la renumitele festivaluri din Marea Britanie ce vor avea loc în această vară - Isle of Wight Festival, Wireless Festival, T in the Park, Reading Festival şi Leeds Festival.

Presa britanică afirmă că trupa Pulp va cânta şi la celebrul festival Glastonbury, unde a susţinut un concert memorabil, în calitate de headliner, în 1995.

Universal Music a reeditat trei dintre albumele grupului - "His 'n' Hers", "Different Class" şi "This is Hardcore -, lansate pe piaţa americană în noiembrie 2009.

Pulp este o trupă britanică de rock alternativ, înfiinţată în 1978 în oraşul Sheffield, asimilată curentului new-wave. Printre hiturile acestui grup se numără piesele "Common People" şi "Sorted for E's & Wizz", extrase de pe albumul "Different Class", care au ajuns pe locul al doilea în topul britanic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici