- Home
- Life-Entertaiment
- LOS ANGELES, (15.04.2011, 12:25)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trupa Soundgarden pleacă în primul turneu din ultimii 15 ani, în vară
Membrii trupei Soundgarden, care au anunţat că se reunesc în urmă cu un an, au anunţat, joi, că vor pleca în primul turneu din ultimii 15 ani, în America de Nord, în vară, informează Reuters.
Urmărește
6 afișări
Turneul va debuta în Toronto, pe 2 iulie, iar biletele vor fi puse în vânzare luni.
În februarie, membrii trupei americane Soundgarden au anunţat că vor lansa în curând primul album de studio după o pauză de 15 ani.
"În ultimele luni, am cântat, compus şi pierdut timpul împreună, explorând aspectul creativ a ceea ce înseamnă grupul Soundgarden. Ne simţim minunat", au declarat în acel mesaj solistul Chris Cornell, chitaristul Kim Thayil, toboşarul Matt Cameron şi basistul Ben Shepherd.
"Avem deja câteva piese frumoase pe care le vom înregistra foarte curând. Vă mulţumim tuturor pentru sprijin!", se afirmă în acelaşi comunicat.
Soundgarden s-a format în Seattle, în 1984, iar din componenţa iniţială făceau parte Chris Cornell (voce, tobe), Kim Thayil (chitară) şi Hiro Yamamoto (bas). Matt Cameron s-a alăturat trupei în 1986, cântând la tobe, iar în anul următor grupul a lansat primul single, "Hunted Down", prin casa de discuri Sub Pop, pe atunci în plină afirmare.
Renumita casă de discuri independentă SST Records a lansat albumul de debut al trupei Soundgarden, "Ultramega OK", în octombrie 1988, însă acest grup, al cărui stil era inspirat din rockul progresiv al celor de la Black Sabbath, a câştigat o audienţă şi mai largă după semnarea unui contract cu casa de discuri A&M Records, care i-a lansat al doilea material discografic, intitulat "Badmotorfinger", în 1991. Piesele "Outshined" şi "Jesus Christ Pose" de pe acest album au prevestit "explozia" grunge din Seattle, iniţiată cu doar câteva luni mai devreme de Nirvana şi Pearl Jam.
Trupa Soundgarden a devenit celebră pe plan mondial în 1994, graţie albumului "Superunknown", recompensat cu cinci discuri de platină, pe care s-au aflat trei piese intens difuzate de posturile de radio şi de televiziune din lumea întreagă: "Spoonman", "Black Hole Sun" şi "Fell on Black Days".
După ce a fost headliner la festivalul Lollapalooza din 1996, unde a concertat pentru a-şi promova albumul "Down on the Upside", grupul Soundgarden s-a destrămat oficial. De la această despărţire, Chris Cornell a lansat trei albume solo şi alte trei alături de trupa Audioslave, şi ea desfiinţată, în care cântau trei membri ai grupului Rage Against The Machine. Kim Thayil şi Ben Sheperd au preferat să ducă o existenţă liniştită, implicându-se foarte rar în proiecte muzicale, cântând sporadic alături de artiştii Sunn O))) & Boris, Probot, Steve Fisk şi Mark Lanegan. Ben Shepherd şi Matt Cameron au relansat la un moment dat un proiect al lor, grupul Hater, lansând şi un al doilea album, intitulat "The 2nd", în 2005.
Cei patru membri ai trupei Soundgarden s-au reunit la începutul anului 2010 şi au susţinut câteva concerte în Statele Unite în vara anului trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace