UDMR Satu Mare organizează primul Festival al tăierii porcului

Publicat: 04 02. 2011, 20:44
Actualizat: 06 11. 2012, 13:05

Potrivit organizatorilor, în concurs s-au înscris 21 de echipe, formate din reprezentanţi ai organizaţiilor UDMR din localităţile judeţului, dar şi o echipă din partea UDMR Sălaj.

Festivalul va debuta sâmbătă dimineaţă, la ora 7.00, când echipele îşi vor ocupa standurile şi vor sacrifica porcii prin asomare, în conformitate cu normele Uniunii Europene.

Deschiderea oficială va avea loc de la ora 8.00, când echipele vor începe să gătească produsele tradiţionale din porc.

La ora 12.00, juriul va decerna premiul pentru cea mai bună pălincă, şi tot atunci va fi acordat şi premiul pentru cel mai bun vin fiert preparat de echipele participante.

Ulterior, va avea loc degustarea produselor tradiţionale gătite de fiecare echipă, respectiv cârnaţi, caltaboşi şi sângerete.

Organizatorii vor acorda 15 diplome la această probă, urmând să fie acordate premii inclusiv pentru cel mai lung şi cel mai aspectuos cârnat.

Printre invitaţii la prima ediţie a Festivalului se numără ministrul Culturii, Kelemen Hunor, candidat la preşedinţia UDMR, dar şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.