Un adolescent pasionat de jocuri video va fi canonizat. Este primul sfânt din generaţia milenarilor

  • Un adolescent pasionat de jocuri video va fi canonizat.
  • Este vorba despre un adolescent italian care va fi primul sfânt din generaţia milenarilor.
  • Papa şi cardinalii au aprobat canonizarea.
4209 afișări
Imaginea articolului Un adolescent pasionat de jocuri video va fi canonizat. Este primul sfânt din generaţia milenarilor

Un adolescent pasionat de jocuri video va fi canonizat. Este primul sfânt din generaţia milenarilor

Carlo Acutis, care a murit de leucemie în 2006, la vârsta de 15 ani, era renumit pentru că şi-a folosit abilităţile în domeniul IT pentru a răspândi informaţii despre credinţa catolică. El şi-a câştigat porecla de „influencer-ul lui Dumnezeu”.

Decizia privind canonizarea durează în mod normal zeci de ani, dar în cazul său a ţinut foarte puţin. Experţii consideră că povestea sa de viaţă este utilă pentru Biserica Catolică, deoarece instituţia încearcă să se conecteze cu generaţia tânără apărută în era digitală.

Procesul de canonizare presupune recunoaşterea de către biserică a înfăpturii de către candidat a două minuni. Cele două miracole atribuite lui Acutis au legătură cu vindecarea unui copil brazilian şi a unei fete din Costa Rica. Biserica nu a anunţat când va avea loc ceremonia de canonizare, potrivit CNN. Se pare că aceasta va fi organizată anul viitor, în Piaţa Sf. Petru din Vatican.

Acutis s-a născut în Londra, în 1991. În timpul scurtei sale vieţi, el a creat un site web care prezenta rapoarte despre miracolele care au avut loc în diferite părţi ale lumii. În afară de computer, Acutis a fost pasionat de saxofon, de fotbal şi de animale. De la vârsta de nouă ani, tânărul a petrecut timp ajutând persoanele fără adăpost din Milano şi oferind banii de buzunar celor care dormeau pe stradă. Printre altele, tânărul nu a avut dorit să aibă mai multe perechi de pantofi pentru a economisi bani şi pentru a-i ajuta astfel pe cei săraci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici