Un ansamblu din Bistriţa va reprezenta România la PE cu ocazia Zilei Europei

Un număr de 29 de dansatori ai Ansamblului "Cununa de pe Someş" din Bistriţa vor reprezenta România la evenimentele de la Parlamentul European organizate de Ziua Europei, cu această ocazie urmând să fie amenajat şi un stand cu obiecte de artizanat, ţuică de Bistriţa şi mâncare tradiţională.

Urmărește
6 afișări

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Ansamblul "Cununa de pe Someş" va reprezenta România la evenimentele de la Parlamentul European, iar cu acest prilej va fi amenajat şi un stand de prezentare a ţării noastre cu obiecte de artizanat, ţuică de Bistriţa şi mâncare tradiţională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Noi am fost invitaţi de consulul general al României la Strasbourg, Marcel Alexandru, să reprezentăm România în cadrul manifestărilor organizate la Strasbourg cu ocazia Zilei Europei. Ducem şi o expoziţie de artizanat şi vom avea şi o prezentare. Vom duce şi nişte ţuică tradiţională şi mâncăruri pe care le putem aranja acolo. Vom face şi lansarea internaţională a siglei şi a sloganului municipiului Bistriţa (struţul cu potcoavă în cioc - n.r.)", a spus Creţu.

Ovidiu Creţu a explicat că la Strasbourg vizitatorii vor putea admira 29 de dansatori ai Ansamblului "Cununa de pe Someş". Aceştia vor purta costume populare cu pieptare şi pene de păun. Ei vor fi prezenţi pe toată durata zilei porţilor deschise de la PE, organizată la Strasbourg de Ziua Europei.

Participarea la evenimentele de la Strabourg este doar un moment dintr-un turneu care începe săptămâna viitoare şi la care participă în total 65 de persoane din Bistriţa. Destinaţia iniţială a acestei delegaţii este oraşul german Herzogenrath cu care municipiul Bistriţa este înfrăţit fiindcă şi aici vor avea loc o serie de evenimente cu ocazia Zilei Europei.

Delegaţia bistriţeană este formată dintr-o echipă de fotbal de la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, dintr-un grup de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" Bistriţa, Ansamblul "Cununa de pe Someş" şi nouă reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului Local Bistriţa.

Delegaţia din Bistriţa va mai onora şi invitaţia saşilor din Drabenderhohe (Germania) care a solicitat să vadă Ansamblul "Cununa de pe Someş" în două spectacole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici