Un bărbat din Noua Zeelandă primeşte 10.000 de dolari pe an pentru a fi vrăjitor oficial al unui oraş

  • De-a lungul anilor, Channell a devenit un punct de atracţie al oraşului Christchurch, fiind o figură atât de cunoscută încât a câştigat un rating TripAdvisor (patru din cinci stele).
  • Acum, în vârstă de 87 de ani, Vrăjitorul petrece mai puţin timp cu publicul şi vrea să îşi găsească un succesor. Acesta poate fi Ari Freeman, în vârstă de 39 de ani, profesor de chitară,
Urmărește
1642 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din Noua Zeelandă primeşte 10.000 de dolari pe an pentru a fi vrăjitor oficial al unui oraş

sursa foto: profimedia

Ian Brackenbury Channell s-a stabilit în Noua Zeelandă în anii ’70, unde a devenit cunoscut ca The Wizard - Vrăjitorul, iar din 1998 este plătit cu 16.000 de dolari din Noua Zeelandă (10.400 de dolari) anual de către Consiliul Local Christchurch, pentru „vrăjitorie”, relatează CNN.

De-a lungul anilor, Channell a devenit un punct de atracţie al oraşului Christchurch, fiind o figură atât de cunoscută încât a câştigat un rating TripAdvisor (patru din cinci stele).

Acum, în vârstă de 87 de ani, Vrăjitorul petrece mai puţin timp cu publicul şi vrea să îşi găsească un succesor. Acesta poate fi Ari Freeman, în vârstă de 39 de ani, profesor de chitară,

Vrăjitorul Channell a fost ofiţer Royal Air Force în Canada şi a predat literatura engleză la Universitatea din Teheran. Dar abia după ce s-a mutat în Australia cu soţia sa de atunci a găsit rolul vieţii sale, Vrăjitorul.

După ce şi-a luat diploma în sociologie şi psihologie, a lucrat ca organizator pentru Universitatea din Australia de Vest din Perth, apoi ca profesor de sociologie la Universitatea din New South Wales (UNSW) din Sydney.

Acolo, el a început ceea ce el a numit o revoluţie a distracţiei, ceea ce a transformat universitatea într-un „teatru al absurdului”. Când şi-a pierdut slujba la universitate, a gândit un plan pentru a deveni primul vrăjitor oficial al UNSW.

Decizia nu a fost pe placul univeristarilor din Sydney, aşa că în 1974 s-a mutat în Christchurch, Noua Zeelandă.

Odată ajuns, a devenit un obişnuit al Pieţei Catedralei, unde a stat pe o scară şi s-a îmbrăcat într-o varietate de ţinute, inclusiv ca Ioan Botezătorul.

La început, consiliul local nu a fost de acord cu el, potrivit The Wizard, au refuzat să-l numească vrăjitor oficial al oraşului şi nu i-au acordat permisiunea scrisă de care avea nevoie pentru a vorbi în piaţă. Aşa că Vrăjitorul a jucat „jocuri stupide cu consiliul” - a purtat o mască de gaze şi a vorbit în franceză, sperând să se sustragă regulilor.

În 1982, New Zealand Art Gallery Directors Association a declarat că omul a devenit o operă de artă vie, documentul Auckland City Art Gallery vorbind despre valoarea „de nepreţuit” a „substanţei corporale a artistului” (destul de ciudat, Vrăjitorul nu priveşte prea pozitiv arta modernă, pe care el o descrie „în principal ca o activitate de solicitări de subvenţii.”)

În 1988, Waimate - un oraş aflat nu departe de Christchurch - a fost afectat de secetă. Organizatorii unui târg local de agricultură l-au invitat invoce ploaia şi, potrivit The Wizard, aceasta a căzut la doar câteva ore după dansul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici