Un diamant roz estimat la peste 15 milioane de dolari, scos la vânzare luna viitoare la New York

Un diamant roz de peste 10 carate ar putea fi vândut cu peste 15 milioane de dolari luna viitoare, la New York, în cadrul unei licitaţii organizate de casa Christie's, informează Reuters.

Urmărește
2 afișări

Acest diamant roz de 10,09 de carate cu o tăietură în formă de pernă şi cu cel mai înalt grad de intensitate a culorii ("Fancy Vivid") va fi scos la licitaţie pe 12 aprilie la New York.

Preţurile pentru diamantele roz au atins niveluri astronomice în ultimii ani, patru astfel de pietre depăşind un milion de dolari pentru fiecare carat, la licitaţiile organizate după 2009, au declarat reprezentanţii casei Christie's.

Cererea mare şi raritatea acestor nestemate au condus la creşterea preţurilor. Diamantele roz sunt cele mai scumpe diamante colorate de pe piaţă.

Casa Christie's a stabilit un record mondial în ceea ce priveşte preţul obţinut pentru un carat, în decembrie 2009, când diamantul Vivid Pink 5 cu tăietură în formă de pernă s-a vândut la Hong Kong cu peste 2,1 milioane de dolari pe carat.

Mai puţin de 10% din toate diamentele roz din lume depăşesc 0,20 carate şi foarte puţine dintre ele au o astfel de saturaţie a culorii şi o strălucire precum diamantul roz ce urmează să fie scos la licitaţie.

Diamantele roz îşi datorează culoarea unui fenomen natural foarte rar ce se produce la nivelul structurii lor în timpul formării acestor nestemate în scoarţa Terrei.

Doar câteva mine din lume produc diamante brute de culoare roz şi, dintre pietrele tăiate şi şlefuite, doar una din aproximativ 10 milioane posedă calităţi de puritate, strălucire şi intensitate a culorii pentru a putea fi inclusă în categoria "Fancy Vivid".

În decembrie 2010, un diamant roz de 14,23 de carate din clasa "Fancy Intense", cu o tăietură dreptunghiulară, a fost vândut de casa Christie's la Hong Hong pentru suma de 23,16 milioane de dolari, stabilind un nou record pentru nestematele vândute în Asia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici