Un număr de 15 cafenele şi baruri participă la "Primăvara Cafenelelor" de la Cluj-Napoca

Un număr de 15 cafenele şi baruri participă la "Primăvara Cafenelelor", care începe, joi, la Cluj-Napoca şi cuprinde concerte, spectacole de teatru, proiecţii de film, magie şi alte evenimente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
5 afișări

Purtătorul de cuvânt al Centrului Cultural Francez Cluj, Raluca Ghervan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că până în 10 aprilie un număr de 15 cafenele şi baruri vor găzdui, în fiecare seară, evenimente precum proiecţii de film, concerte, spectacole de teatru şi de magie, expoziţii, jocuri de societate.

De asemenea, vor fi organizate seri tematice, cu subiecte precum arhitectura, poezia, scurtmetrajul şi moda.

"În momentul dezvoltării oraşului spre periferie, centrul trebuie să îşi reafirme legitimitatea culturală prin intermediul unei dinamici permanente. Conştient de această problemă, Centru Cultural Francez din Cluj a luat iniţiativa de a coordona, timp de o lună, «Primavara Cafenelelor», care reuneşte o paletă variată de evenimente şi de parteneri. Evenimentul incită şi promovează diferite evenimente care au loc în cafenelele din centrul oraşului, pe parcursul unei luni", a spus Raluca Ghervan.

Conform sursei citate, prin "Primăvara Cafenelelor", Centrul Cultural Francez din Cluj vrea să încurajeze parteneriatul între asociaţii culturale, centre culturale, universităţi, artişti locali şi cafenele.

"Primavara Cafenelelor" începe, joi, cu un concert al trupei franceze JFX.

Jef Senegas, solistul trupei, a spus, într-o conferinţă de presă, că stilul lor muzical poate fi descris ca un omagiu ciudat adus cântecului francez contemporan.

"Noi venim din sudul Franţei şi promovăm muzica franţuzească, am luat cântece franţuzeşti tradiţionale şi le-am modificat şi le interpretăm într-o manieră originală. Scena nu este pentru noi o vitrină, cum fac alte trupe, pentru noi scena este un spaţiu interactiv, publicul fiind de multe ori alături de noi pe scenă. Originalitatea instrumentală, amestecul unor culturi muzicale diferite, aranjamente personalizate, precum şi o regie a spectacolelor atipică fac din concertele noastre o călătorie fără sfârşit", a spus Jef Senegas.

Concertul JFX va avea loc, de la ora 22.00, în Euphoria Music Hall.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici