Următorul film din seria "Batman" va fi turnat în oraşul american Pittsburgh

Cineastul Christopher Nolan a confirmat, marţi, că filmul "The Dark Knight Rises", despre care se spune că ar putea fi turnat parţial în România, nu va mai fi realizat în Chicago, precum precedentele două filme din serie, ci în oraşul american Pittsburgh, informează baltimoresun.com.

Urmărește
18 afișări

Lungmetrajul "The Dark Knight Rises" va fi filmat în Pittsburgh în această vară, a anunţat cineastul.

În decembrie 2010, regizorul Christopher Nolan a vizitat Salina Turda, iar primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, a declarat atunci că cineastul american ar putea să filmeze acolo o serie de cadre pentru următorul său film.

Ulterior, în ianuarie anul acesta, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara pentru MEDIAFAX că cea mai nouă peliculă din seria "Batman" - "The Dark Knight Rises" -, ce va fi regizată de Christopher Nolan, ar putea fi filmată în Bucureşti, în primăvara acestui an.

"A fost o întâlnire la Primăria Capitalei, pe teme tehnice, la care eu am ajuns aproape de sfârşit. Ştiu doar că regizorul Christopher Nolan a lăsat o listă cu locuri din Capitală unde doreşte să filmeze pentru un viitor proiect, care va fi analizată de conducerea municipalităţii", a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, Oprescu. Întrebat care ar fi locurile în care regizorul Christopher Nolan ar vrea să filmeze, Oprescu a dat ca exemplu Centrul Istoric şi strada Edgar Quinet. Potrivit unor surse, filmările s-ar putea desfăşura şi la Palatul Parlamentului, câţiva membri ai echipei de filmare vizitând deja câteva săli ale clădirii.

La ora difuzării acestei ştiri, pe site-ul imdb.com, erau indicate mai multe locuri pentru filmări printre care şi Bucureştiul, Chicago şi New Orleans.

Pentru oraşul Chicago, este vorba, fără îndoială, de o veste foarte proastă. "Pe baza unor informaţii obţinute de la câteva surse din Warner Bros., această decizie nu reprezintă chiar o surpriză", a declarat Richard Moskal, directorul Chicago Film Office. "Ne-ar fi dat de ştire până acum că urmează să vină din nou în oraş. Suntem cu siguranţă dezamăgiţi, dar apreciem totodată tot ceea ce Chris Nolan ne-a oferit cu ocazia realizării precedentelor două filme din seria «Batman»", a adăugat Moskal.

Cam în aceeaşi perioadă, "Superman: Man of Steel", produs tot de Warner Bros., va fi turnat în Chicago. Moskal susţine că acest detaliu ar fi putut fi un motiv care a cântărit destul de greu în decizia luată de Christopher Nolan, care este producătorul ambelor filme.

Filmele "Batman-Începuturi / Batman Begins" (2005) şi "Cavalerul negru / The Dark Knight" (2008) au fost turnate în centrul oraşului Chicago - prezentat în film drept Gotham City -, iar Richard Moskal afirmă că cele persoanele din echipa din spatele celor două filme au adus municipalităţii circa 50 de milioane de dolari suplimentari - provenind din cumpărăturile personale, cazarea la hotel şi notele de plată achitate în restaurantele din oraş.

Contribuţia economică a fost importantă, afirmă Moskal, însă el a insistat şi asupra prestigiului adus oraşului Chicago de cele două filme. "Două filme atât de importante să se filmeze simultan în aceeaşi locaţie? Cred că producătorii au considerat că ar fi fost prea mult pentru un singur oraş", a declarat Moskal.

Totodată, statul Illinois în care se află oraşul Chicago oferă companiilor de producţie cinematografică un program de impozitare mai dur decât statul Pennsylvania în care se află oraşul Pittsburgh - 30% comparativ cu 25%.

Filmul "The Dark Knight Rises" va fi lansat pe marile ecrane pe 20 iulie 2012.

Christopher Nolan este un regizor, scenarist şi producător de film americano-britanic, devenit faimos după ce a regizat thriller-ul psihologic "Memento", cu Guy Pearce în rolul principal. Ulterior, Nolan şi-a confirmat talentul în regie, prin revitalizarea francizei "Batman", realizând "Batman - Începuturi" (2005) şi "Cavalerul negru", cel mai mare succes de box office pe plan mondial în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici