- Home
- Life-Entertaiment
- RIO DE JANEIRO, (01.04.2011, 13:05)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vitalitatea economică atrage marile festivaluri rock în America Latină
Stabilitatea Americii Latine şi creşterea puterii de cumpărare a locuitorilor ei au făcut ca această regiune să devină deosebit de atractivă pentru muzicienii străini şi pentru festivalurile muzicale, au declarat organizatorii Rock in Rio şi Lollapalooza, două evenimente importante ale anului.
Urmărește
5 afișări
Organizat pentru prima oară în afara Statelor Unite, celebrul festival Lollapalooza va avea loc în perioada 2-3 aprilie, la Santiago de Chile, unde peste 100.000 de persoane sunt aşteptate în parcul O'Higgins, informează AFP. Lista muzicienilor care vor cânta în acest festival este foarte variată, începând cu rockerii din trupa americană The Killers şi terminând cu rapperul Kanye West.
În ceea ce priveşte festivalul Rock in Rio, evenimentul va reuni peste 600.000 de persoane, în perioada 23 septembrie - 2 octombrie, iar printre muzicienii invitaţi se numără britanicul Elton John, rockerii americani de la Red Hot Chili Peppers şi cei britanici din trupa Coldplay.
Roberta Medina, producătoarea festivalului Rock in Rio, consideră că din cauza descărcării de fişiere muzicale pe internet, muzicienii depind în zilele noastre mult mai mult ca în trecut de concerte, ca principală sursă de venituri.
"Cu cât susţin mai multe show-uri, cu atât mai bine va fi pentru ei. Odată cu creşterea puterii de cumpărare a populaţiei din ţările latino-americane, regiunea a devenit capabilă să primească un număr mai mare de trupe celebre în ultimii cinci ani", a adăugat aceeaşi reprezentantă a unui festival inaugurat în 1985 şi care a avut deja câteva ediţii în Portugalia şi Spania.
Medina a subliniat faptul că Rock in Rio a putut fi organizat anul acesta în Brazilia - ultima ediţie organizată în ţara natală a avut loc în 2001 - datorită stabilităţii realului, moneda braziliană, în faţa dolarului, investiţiilor pe care Rio de Janeiro le atrage pentru a găzdui Cupa mondială la fotbal din 2014 şi Jocurile Olimpice din 2016. Preţurile biletelor au crescut de la 35 de reali (21 de dolari, 15 euro), în 2001, la 190 de reali (114 dolari, 82 de euro), în acest an.
"Înainte, 80% din costuri erau asigurate de sponsori, ceea ce face ca acest tip de afacere să fie foarte dificilă. Astăzi, cheltuielile sunt împărţite între sponsori şi primărie, care plăteşte o parte din încasările obţinute din vânzarea de bilete", a adăugat Roberta Medina.
Pentru Rock in Rio 2011, organizatorii se aşteaptă ca cel puţin 40% dintre spectatori să vină din celelalte state braziliene, din ţările vecine, chiar din Statele Unite, Spania şi Portugalia - restul de spectatori urmând să provină din statul Rio.
În plus, organizatorii festivalului au lansat o campanie în Argentina, Columbia şi Mexic, pentru a încerca să afle dacă publicul din aceste state şi-ar dori ca ţările lor să găzduiască o viitoare ediţie a festivalului.
Lolapalooza, un festival muzical itinerant din Statele Unite, a dorit să se dezvolte şi să se afirme pe plan internaţional cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a lui.
"Am căutat locuri în Europa, însă pe acest continent există deja numeroase festivaluri şi nu le puteam face concurenţă", a declarat în faţa presei chiliene Perry Farrell, o legendă a rockului american alternativ, lider al grupului Jane's Addiction şi mentor al festivalului Lollapalooza.
"America de Sud este ideală pentru că publicul este minunat şi există multe trupe mari care nu au concertat încă niciodată acolo. Aşadar este un teren virgin pentru festivaluri", a adăugat Perry Farrell.
"Trebuia să alegem un singur oraş, cu un singur mare festival şi să nu ne împărţim. În plus, am vrut să organizăm un festival într-un oraş, nu într-un loc îndepărtat, iar Chile ne-a oferit cele mai bune perspective", a concluzionat Farrell.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe