Vladimir Putin a vorbit cu Naomi Campbell despre sporturi extreme şi salvarea tigrilor

Vladimir Putin, intervievat de Naomi Campbell în noiembrie 2010, cu ocazia primului Summit internaţional pentru salvarea de la dispariţie a tigrilor, a vorbit despre sporturile extreme de care este pasionat, dar şi despre programul de protejare a acestor animale, potrivit gq-magazine.co.uk.

Urmărește
3 afișări

În noiembrie 2010, oraşul Sankt Petersburg a găzduit primul Summit internaţional pentru salvarea de la dispariţie a tigrilor, organizat sub patronajul World Wide Fund for Nature (WWF). La această întrunire, la sfârşitul căreia s-au strâns fonduri de peste 385 de milioane de euro, au participat reprezentanţi din 13 state, dar şi numeroşi şefi de state şi de guverne, directori ai unor instituţii importante şi câteva vedete de prim rang, precum Vladimir Putin, Wen Jiabao, Leonardo DiCaprio, Robert Zoellick - directorul Băncii Mondiale şi top modelul britanic Naomi Campbell.

Întrebat de modelul britanic cum reuşeşte să se menţină în formă, premierul rus a declarat că merge destul de des la sala de sport, înoată în fiecare zi şi se întâlneşte din când în când cu câţiva prieteni alături de care practică sporturi recreative.

Naomi Campbell l-a rugat pe liderul rus să explice, totodată, preferinţa acestuia pentru stilul fluture, atunci când înoată. "Înotam în stilul fluture pentru că apa era rece. Înotam într-un râu din Siberia, iar temperatura apei nu depăşea 16˚C. Scopul principal era să ies din apă cât mai repede", a explicat Putin.

Top modelul britanic, care locuieşte de câţiva ani în Rusia, alături de iubitul ei, Vladislav Doronin, nu a putut să nu remarce pasiunea premierului Putin pentru sporturile extreme - rafting, călăritul fără şa, cursele de motociclete, snowboard-ul şi vânătoarea. "Este vorba doar de adrenalină sau este vorba de a se da în spectacol? Cu siguranţă aţi suferit şi câteva accidentări", a întrebat modelul britanic.

"În studenţie, mi-am rupt un deget în timpul unui antrenament, pentru că pe atunci mă prosteam prea mult. În ultima vreme, însă, am avut mai mult noroc", a răspuns Vladimir Putin.

În vara anului trecut, premierul rus a fost fotografiat în timp ce se plimba pe o motocicletă Harley-Davidson, în timpul unui festival al motocicliştilor organizat în Ucraina, iar Naomi Campbell a vrut să afle cum a fost primit liderul rus de către participanţii la acel eveniment.

"Ei chiar sunt nişte oameni simpatici, dar şi foarte duri. Unul dintre ei era extrem de curajos, a călătorit câteva mii de kilometri pe motocicletă, deşi are un handicap fizic. Şi-a pierdut un picior în timpul războiului din (fosta) Iugoslavie. Eu nu sunt un tip dur, însă ei chiar sunt", a explicat Putin.

Întrebat ce părere are despre cele 12 studente la facultatea de jurnalism din Rusia care au pozat într-un calendar sexy lansat anul trecut, cu ocazia celei de-a 58-a aniversări a premierului Putin, acesta a declarat că le consideră extrem de "curajoase", deoarece "ele ştiau la ce se expun şi cu toate acestea, au făcut-o".

Campbell l-a întrebat dacă practică boxul fără mănuşi, deoarece premierul rus asistă adeseori la astfel de lupte organizate în Rusia, iar Putin a răspuns: "Nu, nu practic acest sport. Sportul meu preferat este judo, pe care îl practic de la vârsta de 12 ani. Însă trebuie să recunosc că şi boxul fără mănuşi este un sport impresionant".

Rugat de celebrul model britanic să explice felul în care premierul Rusiei a devenit interesat de situaţia tigrilor şi a decis să se implice în programul Global Tiger Initiative, Vladimir Putin a declarat: "Este simplu. Am văzut o emisiune la televizor despre câţiva activişti ruşi şi americani care colaborau în Orientul Îndepărtat pentru salvarea tigrilor. Am fost impresionat de eforturile lor şi am luat hotărârea să mă implic. Am vrut să-i sprijin pe acei activişti şi am înfiinţat un program ce beneficiază de finanţare extrabugetară. Apoi am extins acel program şi pentru ursul negru, ursul polar şi alte specii de animale în pericol de dispariţie".

Vladimir Putin a ţinut, totodată, să le mulţumească participanţilor la Summitul de la Sankt Petersburg şi a declarat că speră că strategiile discutate în cadrul acelui summit vor fi implementate în anii viitori. Premierul rus s-a declarat impresionat de eforturile făcute de autorităţile din India pentru salvarea de la dispariţie a tigrilor şi a ţinut să-i felicite pe specialiştii din Bangladesh, declarând că Rusia a învăţat multe lucruri utile din experienţele pozitive ale acestor ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici