Vladimir Putin a vorbit într-un interviu despre pasiunea lui pentru natură şi pentru viaţa sănătoasă

Vladimir Putin, premierul Rusiei, a vorbit despre pasiunea lui pentru sport, viaţa sănătoasă şi natură într-un interviu publicat, miercuri, în revista americană OutdoorLife, dedicată pescuitului şi vânătorii, informează AFP.

Urmărește
25 afișări

"Apreciez din ce în ce mai mult toate acele lucruri pe care mi le aduc sportul, principiile unei vieţi sănătoase şi şansa de a trăi la ţară", a declarat Vladimir Putin în acest interviu, preluat integral şi în revista rusă Rousski Pionier.

"În ceea ce priveşte pescuitul, îmi place foarte mult şi profit întotdeauna atunci când am ocazia - din păcate prea rar - de oportunitatea de a pescui", a adăugat Putin, a cărui ultimă partidă de pescuit datează din urmă cu mult timp, când premierul rus a pescuit cu omologul său italian Silvio Berlusconi în Rusia.

"Este adevărat că uneori funcţia mea mă ajută în acest sens. Altfel, cum aş fi putut eu să pescuiesc în America, dacă n-aş fi fost însoţit de alţi doi preşedinţi?", a adăugat Putin, referindu-se la perioada în care era preşedintele Rusiei (2004 - 2008), când a participat la o partidă de pescuit cu foştii preşedinţi americani Bush - tatăl şi fiul.

Întrebat dacă este potrivit pentru un preşedinte să fie fotografiat în mijlocul naturii, aşa cum a apărut într-o serie de instantanee devenite celebre, în care Putin apare cu bustul gol, actualul premier al Rusiei a răspuns: "Îmi amintesc foarte bine o fotografie a fostului preşedinte american Theodore Roosevelt în care acesta apare doar cu o puşcă sau cu o undiţă, alături de un leu pe care îl împuşcase chiar el".

Putin a precizat că nu este la fel de pasionat de vânătoare ca unii dintre predecesorii săi sovietici, Nikita Hruşciov şi Leonid Brejnev.

"Nu sunt ipocrit şi consider că vânătoarea poate fi practicată ca o pasiune, însă numai în anumite cazuri, atunci când este bine reglementată şi când animalele au şansa de a se reproduce", a adăugat el.

Vladimir Putin, fost agent KGB, posesor al centurii negre la judo şi care întreţine la vârsta de 58 de ani imaginea unui bărbat puternic, îşi exprimă adeseori pasiunea pentru animalele sălbatice, lăsându-se fotografiat alături de un urs polar, un tigru siberian şi un leopard al zăpezilor în taigaua din Siberia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici