Yakov Kreizberg, directorul Orchestrei filarmonice din Monte Carlo, a decedat

Yakov Kreizberg, directorul artistic şi muzical al Orchestrei filarmonice din Monte Carlo, a murit, marţi, în reşedinţa sa din Monaco, la vârsta de 51 de ani, a anunţat biroul de presă al artistului, informează AFP.

Urmărește
1 afișare

Dirijorul american de origine rusă, grav bolnav, a susţinut ultimul său concert cu Orchestra Filarmonicii olandeze pe 14 februarie, la Amsterdam. El era şi directorul muzical şi artistic al acestei orchestre, dar şi al Orchestrei de cameră olandeze, cu care a susţinut numeroase turnee şi a înregistrat multe discuri.

Yakov Kreizberg, care l-a avut ca mentor pe renumitul Leonard Bernstein, s-a născut pe 14 octombrie 1959, la Sankt Petersburg, şi a emigrat în Statele Unite ale Americii în anul 1976. A fost recompensat cu premiul Leopold Stokowski pe anul 1988.

Dorit de toate marile orchestre din lume, Kreizberg a dirijat unele dintre cele mai renumite dintre acestea din Europa, Asia şi America.

A fost numit în funcţia de director artistic al Orchestrei Filarmonicii din Monte Carlo în anul 2008, iar apoi în funcţia de director artistic şi muzical al acesteia în anul 2009. În trecut, Yakov Kreizberg a fost directorul general muzical al Komische Oper din Berlin (1994-2000) şi dirijor permanent al Orchestrei simfonice din Bournemouth, din Marea Britanie, în perioada 1995 - 2001.

Yakov Kreizberg era căsătorit şi avea doi copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici