Yorgos Lanthimos este gata să uimească din nou: Kinds of Kindness intră din septembrie pe marile ecrane din România

„Kinds of Kindness”/„Forme de Bunătate”, noua producţie a regizorului multi-premiat Yorgos Lanthimos, apare în cinematografele româneşti din 13 septembrie, cu avanpremiera din 12 septembrie, în varianta 2D subtitrată.

Urmărește
132 afișări
Imaginea articolului Yorgos Lanthimos este gata să uimească din nou: Kinds of Kindness intră din septembrie pe marile ecrane din România

Yorgos Lanthimos este gata să uimească din nou: Kinds of Kindness intră din septembrie pe marile ecrane din România

Stilul absurd şi suprarealist al lui Yorgos Lanthimos defineşte şi această antologie de trei poveşti bizare, dar captivante, care explorează teme precum puterea, controlul, liberul arbitru şi complexitatea deciziilor umane. Regizorul abordează aceste subiecte dintr-o perspectivă unică prin care provoacă toate convenţiile narative obişnuite, aducând în prim-plan şi hiperbolizând tensiunile şi paradoxurile inerente interacţiunilor dintre oameni.

„Pierzi un aspect foarte important al experienţei umane dacă te iei prea în serios."
                                                                                                                                        – Yorgos Lanthimos

Filmul este o fabulă modernă, întunecată şi provocatoare, care explorează trei poveşti neobişnuite şi interconectate. În centrul acestora se află un bărbat care încearcă să-şi recâştige controlul asupra vieţii, un poliţist care se confruntă cu întoarcerea misterioasă a soţiei sale, dispărută pe mare, dar şi o femeie care porneşte într-o căutare plină de suspans, pentru a găsi o persoană cu abilităţi speciale, menită să devină un lider spiritual de excepţie.

Noul film al regizorului grec este, totodată, un omagiu adus teatrului experimental, subliniind cu o claritate cinică şi, pe alocuri, plină de umor, modul în care dilemele morale pot influenţa oamenii.
Producţia a apelat la o distribuţie de actori consacraţi, care interpretează diferite roluri în fiecare dintre cele trei poveşti. Printre aceştia se numără Emma Stone, de două ori laureată a premiilor Oscar (Poor Things, La La Land), Jesse Plemons (The Power of the Dog), Willem Dafoe (Poor Things, The Florida Project), Margaret Qualley (Poor Things, Maid), Hong Chau (The Whale, The Menu), Mamoudou Athie (Elemental), Joe Alwyn (The Favourite) şi Hunter Schafer (Euphoria). Regizorul Yorgos Lanthimos (Poor Things, The Favourite, The Lobster, Dogtooth) este şi co-scriitor alături de Efthimis Filippou (The Lobster, The Killing of the Sacred Deer, Dogtooth), dar şi producător, alături de Ed Guiney, Andrew Lowe şi Kasia Malipan.

Filmul a avut o prezenţă remarcabilă la numeroase festivaluri internaţionale, obţinând mai multe nominalizări importante. Printre acestea se numără şi participarea la Festivalul de Film de la Cannes, unde Jesse Plemons, în rolurile multiple ale lui Robert, Daniel şi Andrew, a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici