- Home
- Life-Entertaiment
- BUCUREŞTI, (22.04.2011, 15:07)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ziua Filmului Românesc, la HBO, de 1 Mai
"Aurora", de Cristi Puiu, "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean, şi "Oxigen", de Adina Pintilie, se numără printre peliculele care vor fi difuzate de HBO de 1 Mai, la Ziua Filmului Românesc, informează un comunicat.
Urmărește
5 afișări
De la prânz şi până după miezul nopţii, telespectatorii vor putea urmări o selecţie din cele mai recente şi premiate filme din diverse categorii: lungmetraje, scurtmetraje şi documentare, printre care "Medalia de onoare", "Marţi, după Crăciun", "Colivia" şi "The Shukar Collective Project"
Titlurile prezentate în premieră la televiziune sunt "Căutare" - regia Ionuţ Piturescu, "Căpşuni în aprilie" - regizat de Cornel Mihalache, "Oxigen" - semnat Adina Pintilie, "10" - în regia lui Dorian Boguţă, "Apele tac" - semnat de Anca Miruna Lăzărescu şi "Aurora" - noul film al lui Cristi Puiu.
"Căutare" este un film despre doi prieteni care au o căruţă drept casă şi un cal drept tovarăş. Trăiesc simplu, fără lucruri împovărătoare, nu duc cu ei nici măcar un ceas. Dar încă mai au timp, cum spune un vechi proverb asiatic. Filmul a fost premiat în cadrul secţiunii Quinzaine des Réalisateurs la Festivalul de la Cannes, în 2010.
În "Căpşuni în aprilie", un tată (Mircea Albulescu) şi fiul său (Dan Aştilean) se reîntâlnesc după trei ani în care nu şi-au mai vorbit. Tatăl este pe moarte, aşa că este timpul pentru o ultimă discuţie serioasă. Scurtmetrajul a fost prezentat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în 2009.
Stilizatul "Oxigen" este inspirat din poveştile reale despre cei care, în timpul regimului comunist din România, au riscat totul încercând să părăsească ţara. Câţiva au reuşit să scape, dar cei mai mulţi şi-au pierdut viaţa. "Oxigen" a obţinut o nominalizare la premiile Gopo 2011 pentru cel mai bun scurtmetraj.
Pe vremea când era doar un scenariu, "10" a participat la concursul HBO/TIFF. Irina (Irina Teodorescu) hotărăşte să se despartă de Vlad (Andrei Aradits). Ei se înţeleg să se întâlnească într-un bar ca să poată avea o ultimă discuţie - dar Vlad are un plan numai de el ştiut. Scurtmetrajul a fost prezentat la TIFF, în 2010.
"Apele tac" se întâmplă în România anului 1986. Gregor (Toma Cuzin) şi Vali (Andi Vasluianu) vor să fugă din ţară, trecând Dunărea înot. Amândoi au nevoie unul de altul, dar niciunul nu are încredere în celălalt. Filmul a avut premiera în cadrul Festivalului de la Berlin, în 2011.
"Nu există ucigaşi, ci doar oameni care ucid". Cu aceste cuvinte descrie Cristi Puiu filmul "Aurora", poate cel mai ambiţios film românesc din istoria recentă, în care, pe lângă regizorul devenit actor, mai joacă Luminiţa Gheorghiu, Valeria Seciu, Clara Vodă, Catrinel Dumitrescu, Valentin Popescu, Gheorghe Ifrim şi Gelu Colceag. Această "lecţie de regie cu sânge rece" a avut premiera în cadrul secţiunii Un Certain Regard, la Cannes, în 2010.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:17
STB modifică traseele şi prelungeşte programul autobuzelor pentru meciul România-Kosovo
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia