10 Locuri SECRETE de vizitat în Bucureşti. Indiferent că eşti turist sau bucureştean, locurile MERITĂ vizitate

Foarte mulţi turişti care vor să viziteze Bucureştiul cu ajutorul unei hărţi, vor crede că două zile sunt de-ajuns. Ei bine, acest lucru poate fi adevărat dacă te aşezi în faţa celor mai mari atracţii turistice, faci câteva fotografii şi pleci. Însă, acest lucru nu înseamnă neapărat că ai vizitat.

Urmărește
16974 afișări
Imaginea articolului 10 Locuri SECRETE de vizitat în Bucureşti. Indiferent că eşti turist sau bucureştean, locurile MERITĂ vizitate

10 Locuri SECRETE de vizitat în Bucureşti. Indiferent că eşti turist sau bucureştean, locurile MERITĂ vizitate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Aşa că, te provocăm să lăşi de-o parte harta şi să descoperiţi cele 10 locuri secrete din Bucureşti. Potrivit One.ro, majoritatea locurilor prezentate sunt gratuite!

Strada Xenofon-singura stradă în trepte. Această stradă a fost construită în urmă cu 220 de ani şi are un design unic, deoarece este construită în trepte. Are 100 de trepte şi este un exemplu pentru arta modernă a străzii. În fiecare an, treptele sunt repictate, iar acestea includ diferite teme ale Bucureştiului, precum monumente faimoase proiectate în forma unei cascade.

Castelul lui Vlad Ţepeş. Este localizat în mijlocul oraşului iar clădirea reprezintă o replică a Fortăreţei din Poenari care a fost deţinută de Vlad Ţepeş, cunoscut şi sub numele de Dracula. Construcţia are peste 100 de ani, iar pe vremea Regelui Carol I, castelul era folosit pentru a deţine un rezervor de apă.

Casa Melik. Construită în anul 1750, casa este una dintre cele mai vechi clădiri private din Bucureşti. Locuinţa dispunde de un design cu elemente tradiţionale precum o pivniţă înaltă, verandă acoperită cu geam etc. În ziua de astăzi, casa găzduieşte Muzeul Theodor Pallady şi poate fi vizitat de miercuri până duminică.

Staţia de metrou Politehnica. Staţia de metrou oferă un peisaj unic cu fosile preistorice care datează de mai bine de 65 de milioane de ani. Greu de crezut, nu? Construcţia staţiei a început în 1983, iar plăcile care au fost folosite au fost extrase din Munţii Apuseni, o zonă care a fost total acoperită de apă în perioada cretacică. Toate fosilele aparţin unor creaturi marine precum melci de mare, corali, scoici şi sunt perfect vizibile în staţia de metrou.

Pasajul Macca Vilacrosse.  Acest pasaj spectaculos acoperit de geamuri în nuanţe de galben a fost construit în 1891 în timpul celei mai prospere perioade din Bucureşti- la Belle Époque (Epoca Frumoasă). Pasajul reaminteşte de stilul boem şi a fost construit pentru a încuraja comerţul la nivel de stradă. Cu alte cuvinte, a fost primul mall din Bucureşti. În ziua de astăzi, pasajul găzduieşte o varietate de baruri şi restaurante.

Biserica Mihai Vodă. Una dintre cele mai vechi şi bine păstrate biserici din Bucureşti este biserica Mihai Vodă care, este un exemplu rar al arhitecturii medievale. Aceasta a fost construită în 1594 de Mihai Viteazul (primul om care a unit Valahia, Transilvania şi Moldova) şi a fost înconjurată de ziduri de apărare, aflându-se deasupra oraşului, în vârful unui deal. Din păcate, în ziua de astăzi,  biserica este ascunsă în spatele blocurilor comuniste, deoarece în acea perioadă, Ceauşescu nu îşi dorea să vadă nicio biserică lângă Palatul Parlamentului şi a ordonat distrugerea lor. Arhitectul şef a reuşit să salveze 13 biserici, mutându-le cu ajutorul unui camion feroviar, aceasta fiind mutată 285 de metri la Est.

Insula virgină. Este una dintre cele mai mici 5 insule care înconjoară lacul parcului Alexandru Ioan Cuza (Parcul IOR). Această mică insulă este unică, deoarece şi-a dezvoltat propriul ecosistem, fiind un refugiu potrivit pentru diferite specii precum raţe, lebede, ţestoase, şerpi de apă şi insecte. Aceasta este o zonă protejată, iar singurul mod în care te poţi apropia este prin închirierea unei bărci. Parcul IOR este unul dintre cele mai mari parcuri din Bucureşti, fiind tototdată o oază adevărată a naturii.

Templul Coral. Acesta este una dintre cele mai importante clădiri pentru religia Iudaică din România. A fost construit între 1857 şi 1867, când comunitatea de everei obişnuia să fie cea mai mare minoritate din Bucureşti (11%). Templul a fost devastat de Legionari şi restaurat dupa cel de-al doilea război mondial.

Baruri pe acoperiş. Cina deasupra oraşului? Cui nu i-ar plăcea?! Pe timpul zilei oferă o privelişte superbă, iar pe timpul nopţii una magică, datorită luminilor oraşului şi a panoramei bucureştene. Scapă de atmosfera urbană şi bucură-te de o băutură răcoritoare într-unul dintre barurile de pe acoperiş.

Grădini ascunse.  Pe timpul verii poţi scăpa de căldura şi zgomotul oraşului şi te poţi relaxa într-una dintre spectaculoasele terase. Alege oaza ta de relaxare din centrul oraşului:

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici