14 descendenţi ai lui Leonardo Da Vinci sunt în viaţă. Ce au aflat cercetătorii despre aceştia

  • Cercetătorii au identificat 14 descendenţi ai lui Leonardo Da Vinci, în încercarea lor de a reconstitui arborele genealogic al artistului renascentist.
  • Cei 14 bărbaţi sunt în viaţă şi au vârsta cuprinsă între 1 an şi 85 de ani.
  • Mulţi dintre aceştia sunt pensionaţi, însă cei activi au meserii precum funcţionari, oţelari şi meşteşugari.
Urmărește
3479 afișări
Imaginea articolului 14 descendenţi ai lui Leonardo Da Vinci sunt în viaţă. Ce au aflat cercetătorii despre aceştia

14 descendenţi ai lui Leonardo Da Vinci sunt în viaţă. Ce au aflat cercetătorii despre aceştia

Un studiu despre istoria familiei artistului renascentist italian Leonardo Da Vinci susţine că a găsit 14 descendenţi în viaţă, cel mai tânăr având 1 an. Cercetătorii speră să înţeleagă geniul artistului prin reconstituirea profilului său genealogic.

Descoperirile fac parte dintr-un proiect de zeci de ani, condus de istoricii de artă Alessandro Vezzosi şi Agnese Sabato, care vizează reconstituirea profilului genealogic al lui Da Vinci, care nu s-a căsătorit niciodată şi nu a avut copii, dar a avut cel puţin 22 de fraţi vitregi, potrivit The Guardian.

Ultimul studiu, publicat în revista Human Evolution, arată că cercetătorii au examinat o linie de descendenţă paternă, care se întinde pe 690 de ani, începând de la bunicul lui Leonardo, Michele, care s-a născut în 1331, prin 21 de generaţii şi cinci ramuri de familie, până la cei 14 descendenţi aflaţi în prezent în viaţă.

Cercetătorii au urmărit cromozomul Y, pe care părinţii îl transmit fiilor, care a rămas aproape neschimbat timp de 25 de generaţii.

În 2016, aceştia au identificat 35 de rude în viaţă ale lui Leonardo, inclusiv multe din linia feminină, dar erau în mare parte descendenţi indirecţi. Cel mai faimos descendent indirect a fost pretins a fi regretatul regizor de film Franco Zeffirelli. „Nu erau oameni care să ne poată oferi informaţii utile despre ADN-ul lui Leonardo şi în special despre cromozomul Y”, a adăugat Vezzosi.

Despre rudele aflate în viaţă, Vezzosi a spuscă: „Au vârste cuprinse între unu şi 85 de ani, nu locuiesc chiar în Vinci, ci în municipalităţile învecinate până în Versilia (pe coasta toscană) şi au slujbe obişnuite precum funcţionari, oţelari şi meşteşugari”.

ADN-ul lor va fi analizat în lunile următoare, comparând cromozomul Y cu cel al strămoşilor lor.

Leonardo Da Vinci, pictorul, omul de ştiinţă, inginerul şi arhitectul s-a născut ca fiu nelegitim al unui notar în oraşul toscan Vinci în 1452 şi a murit în Amboise, Franţa, în 1519.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici