- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (08.03.2023, 16:24)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
25 dintre cele mai frumoase locuri din lume - top publicat de CNN
CNN publică topul celor mai frumoase 25 de locuri din lume. Dacă includem şi Turcia, 6 dintre acestea sunt în Europa.
Urmărește
2818 afișări
Sursa foto: Twitter/Visit Maldives
CNN precizează că frumuseţea este subiectivă şi nu există o părere unanimă cu privire la cele mai frumoase locuri din lume, dar lista reprezintă un bun început pentru planificarea călătoriilor.
Pădurea Impenetrabilă Bwindi, Uganda
Densă, luxuriantă şi de altă lume, Pădurea Impenetrabilă Bwindi este una dintre ultimele redute ale gorilelor de munte. Câteva sute de exemplare locuiesc în acest parc naţional protejat de UNESCO, iar vizitatorii au posibilitatea de a face drumeţii şi de a se întâlni cu grupurile obişnuite. Totuşi, biodiversitatea sa se extinde mult dincolo de cei mai faimoşi locuitori ai săi. Aproape 350 de specii de păsări şi aproximativ 220 de specii de fluturi pot fi găsite în întinderea sa de 331 de kilometri pătraţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Iohannis, despre întâlnirea cu Zelenski la care România nu participă: Mi se pare un pic neobişnuit
-
Iohannis: Eu nici nu pot să plec. Dacă aş pleca, ar trebui să o fac prin demisie
-
Oficial! Dan Şucu este noul acţionar majoritar al clubului Genoa din serie A
Samburu, Kenya
Datorită inaccesibilităţii sale în inima Kenyei, Samburu este un refugiu pentru unele dintre cele mai fermecătoare animale sălbatice din Africa. Pajiştile şi peisajele presărate cu salcâmi din rezervaţia sa naţională găzduiesc girafa reticulată şi zebra lui Grevy, pe cale de dispariţie, precum şi tabăra de pionierat Elephant Watch Camp.
Muntele Toubkal, Maroc
Cu o înălţime de 4.167 de metri, Muntele Toubkal îşi revendică titlul de "acoperişul Africii de Nord". Drumul spre vârful său trece în zigzag prin văi pustii, pe lângă sanctuare sfinte şi urcă pe câmpuri de zăpadă abrupte înainte de a ieşi pe o creastă care se desprinde pentru a oferi alpiniştilor privelişti de neegalat asupra Munţilor Atlas. Este o lume liniştită, departe de agitaţia din apropiere, în Marrakech.
Parcul forestier naţional Zhangjiajie, China
Primul sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din China, Parcul Forestier Naţional Zhangjiajie din provincia Hunan este cunoscut pentru pilonii săi impunători de gresie. Explorate cel mai bine pe jos, potecile sale din spate reprezintă o modalitate uşoară de a scăpa de aglomeraţie şi de a găsi cele mai bune privelişti. Pe măsură ce coboară ceaţa, este uşor de înţeles de ce această zonă a fost mult timp o sursă de inspiraţie pentru picturile tradiţionale chinezeşti.
Golful Ha Long, Vietnam
Golful Ha Long este una dintre cele mai populare atracţii naturale din Asia de Sud-Est şi unul dintre cele mai frumoase locuri din Vietnam. Cu 1.969 de insuliţe de calcar impunător şi ape adânci şi verzi, care găzduiesc o multitudine de sate plutitoare, acesta este un loc unde timpul se opreşte în loc. Se poate naviga pe bărci de tip junk boat sau pe caiac şi vizitatorii se pot pierde în zonele mai liniştite ale acestui colţ vast şi fascinant al Mării Chinei de Sud.
El Nido, Filipine
La extremitatea nordică a insulei filipineze Palawan, El Nido este baza ideală pentru o aventură de scufundări. Golful Bacuit Bay, în vest, este cel mai bun loc pentru a începe, cu lagune şi golfuri puţin adânci care găzduiesc o gamă incredibilă de viaţă marină. Nici plajele sale nu sunt prea rele: Plaja Nacpan este o adevărată felie de paradis; apele albastre şi nisipul alb imaculat îi satisfac chiar şi pe cei mai pretenţioşi dintre amatorii de plajă, în timp ce oraşul liniştit Sibaltan din est oferă relaxare tropicală într-un cadru care pare imposibil de învins.
Rotorua, Noua Zeelandă
Cu peisajele sale de altă lume şi legăturile strânse cu cultura Maori, Rotorua este cea mai mare „glorie” a Noii Zeelande. Hot Water Beach, pe malul lacului Tarawara, este locul ideal pentru o baie în apele încălzite geotermal. „Faceţi o drumeţie printre sequoia californiene înalte de 60 de metri (197 de picioare) în pădurea Whakarewarewa şi priviţi lacurile din regiune, genul de privelişte care pare că nu poate fi egalată niciodată atunci când o luaţi cu asalt”, scrie CNN.
Kata Tjuta, Australia
Cunoscută în trecut sub numele de Olgas, Kata Tjuta, în inima Centrului Roşu al Australiei, este unul dintre cele mai sacre locuri din cultura aborigenă. Poporul Anangu, care trăieşte aici de peste 22.000 de ani, gestionează terenul împreună cu autorităţile australiene din parcuri. Cupolele de piatră ale sitului sunt explorate cel mai bine atunci când lumina se schimbă la răsărit şi la apus - tururi dedicate, conduse de oamenii Anangu, explică semnificaţia "Many Heads" şi locul lor în miturile lor tradiţionale, cunoscute sub numele de poveşti Dreamtime.
Maldive
Nisipul celor 1.200 de insule ale sale este cât se poate de alb, iar apa este de un albastru profund care pune în umbră toate celelalte mări. Naţiunea Maldivelor din Oceanul Indian s-a dezvoltat în primul hotspot tropical din lume pentru un motiv. Cel mai bun lucru este că există o mulţime de plaje, cu peste 100 de staţiuni private şi pensiuni primitoare şi accesibile în jurul atoliilor Male şi Ari: „Savuraţi un cocktail, faceţi o baie sau scufundaţi-vă în unele dintre cele mai frumoase recife de corali de pe planetă, unde bancurile de peşti măturaţi şi rechinii se ascund în adâncuri”.
Petra, Iordania
Petra, oraşul antic nabatean Petra, perfect conservat, este renumit pentru pasajul îngust al Siq-ului, care duce la faimoasa Trezorerie sau Al Khazna: „Exploraţi templele, mormintele şi aleile sale pe o cămilă sau încălţaţi-vă cizmele de mers pe jos şi faceţi o drumeţie pe aleile sale pentru o experienţă cu adevărat fascinantă”.
Deşertul Atacama, Chile
Cu cel mai senin cer de pe planetă, deşertul Atacama din Chile este destinaţia supremă pentru observarea stelelor. Este cel mai arid deşert de pe Pământ, ceea ce înseamnă că norii sunt aproape inexistenţi, aşa că, şi fără un telescop, se pot vedea privelişti ale cerului de noapte care taie respiraţia. Peisajul este, de asemenea, uimitor, cu cratere adânci şi vulcani în flăcări vizibile la orizont în timp ce soarele apune.
Rezervaţia Monteverde Cloud Forest, Costa Rica
Învăluită într-un nor aproape permanent, Rezervaţia Monteverde Cloud Forest din Costa Rica este cel mai magic colţ al acestei ţări mici şi pline de biodiversitate. Mediul său umed este un paradis pentru o gamă uimitoare de păsări, pisici mari şi insecte: „Fiţi cu ochii în patru pentru a vedea strălucitorul quetzal, una dintre cele mai frumoase păsări de pe Pământ. Traseele sinuoase prin subpădurea luxuriantă facilitează şi ele explorarea”.
Ciudad Perdida, Columbia
Accesibil doar pe jos, Ciudad Perdida (Oraşul pierdut) din Columbia este una dintre cele mai fascinante ruine antice de pe Pământ. Considerat a fi anterior Machu Picchu din Peru cu până la 650 de ani, terasele şi statuile oraşului atrag mult mai puţini vizitatori, ceea ce face ca explorarea să fie mult mai puţin agitată. Drumeţia către Ciudad Perdida în sine este una dintre cele mai mari drumeţii din lume, o aventură de mai multe zile prin pădurea tropicală luxuriantă, care este de neuitat pe cât de dificilă.
Dominica
Dominica este cunoscută sub numele de "insula naturii" cu un motiv întemeiat. Acest mic stat din Caraibe, axat mai degrabă pe izvoarele termale şi pe drumeţii prin pădurile tropicale decât pe plajă, nu seamănă deloc cu insulele vecine. Lacul Boiling Lake, în Parcul Naţional Morne Trois Pitons, este accesibil prin poteci abrupte şi muntoase, un corp de apă eteric care merită cu prisosinţă drumeţia. Pentru scafandri, Champagne Reef, cu exploziile sale de plante şi peşti coloraţi, este un adevărat paradis.
Svalbard, Norvegia
Situate în mijlocul Oceanului Arctic, între Polul Nord şi Norvegia continentală, Insulele Svalbard sunt destinaţia perfectă pentru explorarea polară. Miile de urşi polari fac din Svalbard unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a vedea de aproape aceste creaturi din ce în ce mai evazive, în timp ce cerul său întunecat de iarnă este în mod regulat învăluit de aurora boreală: „Plimbaţi-vă cu snowmobilul sau faceţi o plimbare cu husky prin peisajul de zăpadă monocrom”.
Lacul Bled, Slovenia
Apa albastră strălucitoare. Fundalul înălţător al Alpilor Iulieni. Faimoasa biserică cocoţată pe o insulă în centrul său. Nu este de mirare că Lacul Bled s-a transformat în ultimii ani într-una dintre cele mai în vogă destinaţii din Europa. Asta înseamnă aglomeraţie mare în timpul verii, dar vizitatorii nu trebuie să se lase descurajaţi. Prielnic pentru drumeţii şi aventuri de înot, acesta este un colţ al Sloveniei care cere să fie explorat.
Cappadocia, Turcia
Coasta mediteraneană a Turciei primeşte toată atenţia atunci când vine vorba de a obţine odihna necesară. Dar Cappadocia, în adâncul câmpiilor anatoliene din centrul ţării, este cea mai mare bijuterie a ţării. ”Hornurile zânelor” de lângă Gerome sunt cea mai durabilă privelişte din zonă, cu biserici şi mănăstiri antice sculptate în formaţiunile geologice bizare. Oraşele sale subterane sunt, de asemenea, opriri esenţiale.
Positano, Italia
Situat pe superba Coastă Amalfi din Italia, Positano este unul dintre cele mai frumoase localităţi din Europa. Cunoscut pentru superbele sale hoteluri de tip boutique şi restaurantele de pe malul apei, dar şi pentru biserica bizantină Maria Assunta, este locul perfect pentru o escapadă de vară: „Asiguraţi-vă că îi apreciaţi forma completă luând o barcă de pe plaja de pietriş pentru privelişti excelente la apus”.
Lake District, Marea Britanie
Munţii spectaculoşi, vremea mohorâtă şi lacurile străvechi au contribuit la transformarea Lake District, protejat de UNESCO, într-o sursă de inspiraţie pentru artişti, visători şi hoinari. Poezia lui Wordsworth şi Coleridge a contribuit la transformarea acestui colţ uimitor al Angliei într-un paradis turistic, în timp ce ghidurile şi hărţile desenate de mână ale drumeţului Alfred Wainwright au făcut din acest loc o destinaţie obligatorie pentru cei care fac drumeţii şi pentru cei care doresc să scape de agitaţia oraşului.
Parcul Naţional Lacurile Plitvice, Croaţia
Statutul Croaţiei ca fiind cea mai bună evadare europeană în aer liber a fost asigurat de mult timp. Iar în Parcul Naţional Lacurile Plitvice, care se bucură de protecţie încă din 1949, se află una dintre cele mai impresionante privelişti din lume: 16 lacuri conectate prin cascade care schimbă în mod constant formarea rocilor de tuf peste care curg. O reţea vastă de poteci şi trotuare în jurul lacurilor facilitează explorarea, cu păduri luxuriante şi o faună sălbatică seducătoare la fiecare pas.
Insula Vancouver, Canada
Cu peste 3.220 de kilometri de coastă, aproape 10.000 de lacuri şi hectare de munţi înalţi, Insula Vancouver este ca şi cum ar fi Canada în miniatură. Surfingul este de clasă mondială, în timp ce vizitatorii se pot alătura unei excursii estivale cu barca pentru posibilele observări de orci. Iubitorii de uscat au destule de apreciat în ceea ce priveşte traseele care străbat insula, încurajând explorarea cu bicicleta sau pe jos: „Îndreptaţi-vă spre pădure, pe urmele elanului Roosevelt şi ale urşilor grizzly, pentru mai multe senzaţii tari”.
Parcul Naţional Denali, Alaska
Casa celui mai înalt vârf din America de Nord, Parcul Naţional Denali este unul dintre cele mai liniştite locuri de pe Pământ. Cele 6 milioane de acri de spaţiu sălbatic reprezintă o evadare perfectă, fie într-o aventură de alpinism, fie într-o plimbare cu autobuzul de-a lungul drumului Denali Park Road: „În septembrie şi octombrie, fiţi atenţi la elanii angajaţi într-un obicei anual - masculi care se luptă pentru dominaţie, adesea până la moarte. Urşii grizzly pot fi văzuţi, de asemenea, pe tot parcursul anului. Veniţi iarna pentru a avea şansa de a zări aurora boreală”.
Horseshoe Bend, Arizona
Niciun meandru de râu nu captează imaginaţia la fel de mult ca Horseshoe Bend. Aici, râul Colorado se întoarce pe sine, după ce şi-a petrecut mii de ani croindu-şi un drum prin deşert. Aproape de intrarea în Parcul Naţional Grand Canyon, se află la o distanţă de mers pe jos de cel mai apropiat drum, ceea ce face foarte uşoară fotografierea rapidă de la punctul de belvedere de deasupra marginii exterioare a curburii.
Badlands, Dakota de Sud
Renumit pentru bogatele sale straturi de fosile, Badlands, numit de tribul nativ Lakota pentru terenul său arid şi extrem, nu seamănă cu niciun alt loc din Statele Unite. Scurtul Door Trail oferă privelişti superbe ale vârfurilor stâncoase suprarealiste care acoperă peisajul. Este posibil să se campeze aici, urmărind răsăritul soarelui şi colorând rocile în nuanţe strălucitoare.
Monument Valley, Utah
Monument Valley este Vestul Sălbatic al imaginaţiei. Mesele şi butte-urile roşii care se ridică deasupra deşertului sunt legendare. Ideal pentru o excursie cu maşina, emblematica Route 163 oferă unele dintre cele mai bune privelişti ale acestui ţinut protejat: „Este posibil să vă apropiaţi în excursii călare şi să vă trăiţi visele din filmele western”.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe