- Home
- Life-Inedit
- (29.11.2021, 07:00)
- Alexandru Gologan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
29 Noiembrie. Ziua infanteriei marine române, o istorie despre curaj şi sacrificiu
- Semnificaţia zilei de 29 noiembrie este una aparte pentru infantieriştii aflaţi în serviciul Marinei Militare
- La această dată, în 1971, a fost reînfiinţat Batalionul de Infanterie Marină
- Batalionul original a fost desfiinţat în 1958, din ordinul sovieticilor
Urmărește
491 afișări
Sursa foto: Facebook / Regimentul 307 Infanterie Marină
Prima menţionare istorică a infanteriştilor marini are loc în anul 1886, aşa cum aflăm din Legea de organizare a Flotilei Române. Echipajul Crucişătorului „Elisabeta” avea în componenţa sa douăzeci de infanterişti. În anul 1916, începe procesul de reorganizare al armatei şi în cadrul Marinei Militare apare Batalionul de Debarcare, alcătuit din efectivele terestre ale marinei.
La 24 ianuarie 1917, ia fiinţă Corpul Infanteriştilor Marinei, care răspundeau de protejarea Deltei Dunării şi a litoralului maritim. Acest corp militar avea în compunere Batalionul de Debarcare şi Grupul Companiilor de Marş.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
După formarea statului naţional unitar român la 1 Decembrie 1918, transformările produse în viaţa economică, militară şi politică, s-au reflectat şi în planul militar. Având în vedere importanţa şi complexitatea apărării litoralului şi malurilor Dunării, din 1920 au fost luate primele măsuri organizatorice de constituire a unor unităţi şi subunităţi speciale destinate acestui scop. Astfel, la 11 martie 1920, sunt înfiinţate Apărarea Fixă Maritimă şi Apărarea Fixă Fluvială, subordonate direct Comandamentului Marinei Regale.
După această dată, marina militară română a suferit mai multe restructurări succesive, determinate de evenimentele politice şi militare, care au culminat cu desfiinţarea în anul 1958 la solicitarea consilierilor sovietici a Grupului de Infanterie Marină (denumirea corpului de infantierişti de atunci).
Pe data de 29 noiembrie 1971 este reînfiinţat Batalionul 307 Infanterie Marină prin desfiinţarea unui batalion de infanterie din cadrul Regimentului 56 Infanterie de la Brăila aflat în subordinea Comandamentului Marinei Militare. Prima garnizoană în care Batalionul 307 Infanterie Marină a fost dislocat se află în localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa.
Batalionul 307 Infanterie Marină este o structură importanta a Forţelor Navale Romane. Rolul principal al trupele de infanterie marină îl constituie desfăşurarea operaţiunilor militare în zona Deltei Dunării, zona lagunară şi pe fluviu, de supraveghere şi protecţie a principalelor căi de comunicaţie navală, precum şi misiuni de transport, de asigurare a păcii în zonele de conflict, de căutare – salvare pe fluviu şi pe mare, de monitorizare a zonei de responsabilitate, de asistenţă medicală primară în situaţii de urgenţă civilă, de limitare şi înlăturare a efectelor dezastrelor sau a altor situaţii de criză.
Până în prezent, Batalionul 307 Infanterie Marină a luat parte cu succes la misiuni în teatrele de operaţiuni din Balcanii de Vest şi Afganistan.
Ziua de 29 noiembrie este mai mult decât o zi în care un grup de elită al al forţelor militare române a fost reînfiinţat. Este ziua în care trebuie să ne reamintim de sacrificiile infanteriştilor marini români, care cu demnitate şi curaj au apărat ţara de inamici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi s-au remarcat în misiunile la care au participat.
Pentru faptele lor de vitejie, anual le cinstim memoria în data de astăzi şi le aducem un omagiu pentru a nu uita amintirea eroilor care au luptat din tot sufletul pentru România.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36