- Home
- Life-Inedit
- (24.10.2021, 08:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
6 lucruri de ştiut despre colorarea părului
- Vopseaua profesională, cantitatea optimă de oxidant şi tehnica stiliştilor fac întradevăr o mare diferenţă în vopsirea părului.
- Există însă şi alţi factori pe care de obicei nu-i luăm în calcul, nefiind profesioniştii, şi care influenţează colorarea părului.
Urmărește
20381 afișări
6 lucruri de ştiut despre colorarea părului
Multe femei îşi vopsesc părul acasă şi remarcă faptul că în majoritatea cazurilor rezultatele nu sunt la fel de bune ca la salon. Motivele prin care justificăm acest lucru de obicei sunt faptul că folosim un produs mai slab calitativ sau o vopsea nouă pe care n-am mai încercat-o, un păr degradat sau pur şi simplu neîndemânarea în aplicarea produsului.
Da, vopseaua profesională, cantitatea optimă de oxidant şi tehnica specialiştilor fac întradevăr o mare diferenţă, dar în afară de aceste binecunoscute şi justificate argumente mai există câteva lucruri pe care puţin probabil să le ştii şi care nu sunt luate în calcul de obicei decât de profesioniştii din domeniu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
1. Metalele ne afectează structura părului şi colorarea
Metalele prezente în păr provin din apă şi sunt mai concentrate în vârfurile poroase ale firelor de păr. Nu sunt dăunătoare, dar când peroxidul de hidrogen le întâlneşte, se formează radicali liberi, ce pot ataca şi rupe legăturile structurii părului, provocând deteriorarea firelor de păr.
Radicalii liberi pot, de asemenea, interveni în modificarea nuanţei culorii. Ei împiedică compuşii vopselei să se combine cu precursorii corespunzători şi, astfel, se formează molecule nedorite care duc la schimbarea tonului culorii. Până recent, cei mai utilizaţi precursori în colorarea permanentă a părului erau PPD/PTD, pentru o culoare bogată care acoperă perfect firele albe de păr. Wella Professionals a creat un nou precursor, ME+, şi astfel există o formulă fără PPD şi PTD, reducând riscul de a dezvolta noi alergii la vopseaua de păr, dar creând totuşi culori bogate, pline de strălucire.
2. Amoniacul e de ajutor
De multe ori alegem vopseaua fără amoniac crezând că e mai puţin nocivă pentru păr. Studiile au arătat că pentru a obţine o culoare vibrantă şi cu o acoperire perfectă, amoniacul aduce cele mai bune rezultate, iar structura părul nu este mai afectată decât în cazul altor substanţe care au funcţia amoniacului (alcalinizator pentru a deschide cuticula), ba chiar mai puţin. Dacă produsul nu conţine amoniac, nu înseamnă că nu deteriorează firele de păr, ci doar că nu are un miros înţepător, ca în cazul amoniacului.
Amoniacul este o moleculă mică de gaz. După ce acţionează asupra părului, amoniacul se evaporă rapid şi din acest motiv miroase doar o scurtă perioadă. Acest miros este dovada faptului că substanţa chimică nu rămâne pe păr, ci lasă părului o strălucire vibrantă, fără a-i compromite vitalitatea. Pentru deschiderea culorii cu până la 5 trepte, acoperire maximă a firelor albe de păr şi rezultate pure de culoare, amoniacul este folosit în siguranţă pentru vopseaua permanentă profesională, de peste de 50 de ani.
3. Cum obţii nunţa dorită?
Ne alegem culoarea după ceea ce vedem pe fotografia de pe cutia de vopsea, dar rezultatul poate să difere foarte mult pentru că e vorba de pigmenţii de culoare prezenţi deja în firul nostru de păr. La salon, specialiştii ştiu cum să aleagă culorile complementare care să neutralizeze aceşti pigmenţi în timpul colorării părului şi cum să combine nuanţele calde cu cele reci pentru rezultatul dorit. Nu degeaba se spune că vopsitul este o artă!
4. Cum obţii o culoare uniformă?
Dacă părul a mai fost colorat, vopseaua se aplică numai pe rădăcini şi cu 5-10 minute înaintea expirării timpului vopseaua se piaptănă pe toată lungimea. Şi pentru a obţine o culoare uniformă, e bine să-l perii la 2-3 minute, pentru ca vopseaua să îmbrace fiecare fir de păr.
5. Neutralizează oxidarea
După scurgerea timpului de acţionare, emulsionează vopseaua cu puţină apă caldă şi clăteşte bine. Apoi, pune puţin şampon special pentru părul vopsit, pentru a neutraliza reziduurile de oxidare şi pentru a stabiliza culoarea.
6. Poţi infuza culoarea între vopsiri
Un tratament de infuzare a culorii este un tratament subtil de colorare şi condiţionare care infuzează părul cu strălucire şi culoare. Este perfect pentru împrospătarea părului blond, roşcat, brunet şi a nuanţelor îndrăzneţe între două şedinţe de vopsire normală a părului, dar poate fi folosit şi pentru a adăuga luminozitate părului proaspăt vopsit. Gândeşte-te la acest tratament ca la un secret al industriei de coafură, deoarece oferă o modalitate eficientă de a revitaliza culoarea părului tău din punct de vedere al costurilor şi al timpului, căci evident este mai ieftin faţă de un vopsit tradiţional la salon şi durează sub o oră.
Nu toate brandurile profesionale oferă acest serviciu în saloane, dar specialiştii susţin că acest serviciu rapid se bazează pe câteva secrete între care si anumite produse de îngrijire cu pH optimizat care dau mai multă rezistenţă culorii.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe