74 de ani de când oamenii au văzut cum arată Pământul din spaţiu VIDEO

  • Primele imagini ale Pământului văzut din spaţiu au fost luate de pe o rachetă V2
  • Acum 74 de ani, o rachetă V2 cu o cameră la bord, decola de lângă New Mexico
  • Imaginile erau alb-negru şi au devenit rapid un fenomen mondial
Urmărește
1434 afișări
Imaginea articolului 74 de ani de când oamenii au văzut cum arată Pământul din spaţiu VIDEO

74 de ani de când oamenii au văzut cum arată Pământul din spaţiu VIDEO

Una dintre primele inovaţii de după cel de-al Doilea Război Mondial a fost folosirea rachetelelor V2, capturate de la nazişti, pentru cercetarea atmosferei superioare şi a spaţiului.

J. Allen Hynek şi Clyde Holliday, de la baza White Sands, şi-au dat seama că o cameră instalată pe rachetă ar putea captura imagini de valoare ştiinţifică de la mare altitudine.

Holliday a modificat o cameră de filmat ca să reziste şocurilor decolării şi aterizării şi a proiectat un container special pentru film. Camera era acţionată de un motor electric luat de la sistemul de control al mitralierei de pe bombardierul B 29.

Pe 24 octombrie 1946, racheta V2 care conţinea camera, s-a ridicat 100 de kilometri deasupra oraşului New Mexico. În doar câteva minute, combustibilul a fost consumat şi racheta a căzut pe pământ. Abia a doua zi a putut fi recuperată camera. Lentilele şi bateria erau distruse, dar carcasa filmului a rezistat.

             

Primele imagini alb-negru care arătau Pământul din spaţiu, au devenit un fenomen global. Curbura Pământului era vizibilă clar, ca şi norii groşi peste vestul Americii.

Astfel, Hynek şi Holliday ne-au arătat cum un instrument al terorii ne poate oferi imagini nemaivăzute ale lumii noastre. Iar Hynek a devenit celebru ulterior datorită Proiectului Blue Book, de studiere a OZN-urilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici