- Home
- Life-Inedit
- STAGIRA, (27.05.2016, 13:43)
- Letitia Provian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A fost descoperit mormântul lui Aristotel: Arheologii au dezvăluit locul criptei de 2.400 de ani - FOTO
După 20 de ani de excavări, arheologii au descoperit mormântul lui Aristotel din Grecia, cripta veche de 2.400 de ani fiind localizată chiar în oraşul naşterii filosofului grec, Stagira, în apropiere de agora, piaţa publică a străvechiului oraş şi nu Chalcis, cum se credea până acum, potrivit The Mirror.
Urmărește
1581 afișări
A fost descoperit mormântul lui Aristotel: Arheologii au dezvăluit locul criptei de 2.400 de ani - FOTO
Deşi se credea iniţial că filosoful a fost îngropat în altă parte, în prezent arhologii sunt de părere că rămăşiţele sale au fost mutate. Iniţial arheologii au fost de părere că Aristotel a murit în Chalcis în anul 322 Î.Hr.- la 62 de ani de la naşterea sa din 384 Î.Hr.- însă aceştia sunt de părere în prezent că oamenii din Stagira i-au mutat rămăşiţele în locul în care s-a născut.
Cu ocazia Congresului Mondial Aristotel 2.400 de Ani, arheologii au catalogat descoperirea drept cea mai importantă din excavările ultimilor 20 de ani, potrivit Greek Reporter.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Mormântul are un dom enorm de zece metri şi pardoseală de marmură datată din perioada elenistică. Acesta are o panoramă de 360 de grade şi este plasat într-o zonă uşor accesibilă pentru publicul vizitator care dorea să aducă un omagiu marelui filosof.
Arheologii au notat că construcţia mormântului a fost una pripită şi că materiale de înaltă calitate au fost adăugate în vârful domului la o dată ulterioară.
În mormânt, care a fost distrus de bizantini, excavatoarele au dat peste obiecte de ceramică de la atelierele imperiale şi 50 de monede datate din timpul lui Alexandru cel Mare.
Un perete semi-circular al mormântului se ridică la înălţimea de doi metri. Un culoar îi conducea către intrarea în mormânt pe cei care doreau să aducă un omagiu filosofului grec. Structura mormântului a fost distrusă de bizantinii care au construit un turn pătrăţos deasupra acestuia.
Aristotel a fost descris ca "primul geniu ştiinţific din istorie" în urma scrierilor sale diverse care au acoperit subiecte de la fizică, zoologie la poezie şi lingvistică, contribuind la fundamentul culturii şi gândirii occidentale.
Aristotel (384 î.Hr.- 322 î.Hr.) a fost unul din cei mai importanţi filozofi ai Greciei Antice, clasic al filosofiei universale, spirit enciclopedic, fondator al şcolii peripatetice. Aristotel este cel care a tras concluziile necesare din filosofia lui Platon şi a dezvoltat-o. Aristotel este întemeietorul ştiinţei politice ca ştiinţă de sine stătătoare. A întemeiat şi sistematizat domenii filosofice ca Metafizica, Logica formală, Retorica, Etica. De asemenea, forma aristotelică a ştiinţelor naturale a rămas paradigmatică mai mult de un mileniu în Europa.
Citeşte şi: Un laureat al Premiului Nobel a descoperit o greşeală ştiinţifică pe o bancnotă din Turcia
Citeşte şi: Testamentul lui Alan Rickman (prof. Snape): 4 milioane lire pentru soţie şi 100.000 lire pentru caritate
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe