- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (15.01.2024, 16:39)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A fost descoperită „amprenta chimică” care menţine vie dragostea şi dorinţa pentru un partener
Oamenii de ştiinţă au descoperit că dopamina este cheia care menţine vie dragostea şi dorinţa pentru un partener. Este vorba despre acelaşi hormon ce stă în spatele poftei de dulciuri, nicotină sau cocaină, care „inundă” creierul atunci când suntem cu jumătatea noastră.
Urmărește
1257 afișări
A fost descoperită „amprenta chimică” care menţine vie dragostea şi dorinţa pentru un partener
Descoperirea provine dintr-un studiu condus de Universitatea americană Colorado din Boulder şi publicat în jurnalul Current Biology, care a analizat şoarecii de câmpie, o mică rozătoare care formează legături monogame precum oamenii.
Rezultatele indică faptul că acelaşi mecanism permite, de asemenea, ca o inimă frântă să fie "vindecată ": este un fel de resetare a creierului, care resetează nivelul de dopamină legat de partenerul anterior, permiţând astfel formarea de noi legături.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Cercetătorii conduşi de Anne Pierce au observat ce se întâmplă în creierul rozătoarelor, folosind senzori minusculi cu fibră optică care monitorizează activitatea regiunii creierului care „se aprinde” la oameni atunci când îşi ţin de mână partenerii. Atât atunci când au depăşit obstacolele pentru a fi împreună, cât şi atunci când s-au mirosit reciproc, creierul rozătoarelor a fost „inundat” de dopamină, în timp ce atunci când nu era vorba de partenerul lor, ci de un şoarece de câmp la întâmplare, nivelul hormonului era semnificativ mai scăzut.
Într-un alt experiment, perechile de şoareci au fost ţinute separat timp de patru săptămâni, o eternitate în viaţa lor. Când au fost reunite, animalele s-au recunoscut reciproc, dar explozia caracteristică de dopamină aproape dispăruse: în esenţă, amprenta chimică a dorinţei a dispărut.
Ar putea fi o veste bună pentru oamenii care au suferit o despărţire dureroasă, sugerând că creierul are un mecanism înnăscut pentru a ne proteja de dragostea neîmpărtăşită. Autorii studiului consideră că aceste descoperiri ar putea avea implicaţii importante pentru persoanele care au dificultăţi în a forma relaţii sau pentru cei care se luptă să depăşească o pierdere.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe