- Home
- Life-Inedit
- (20.01.2022, 15:42)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte echipajul pe Staţia Spaţială Internaţională
- Un grup de cercetători a lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu, observând vieţile echipajului care trăieşte pe Staţia Spaţială Internaţională.
- Experimentul, care va analiza şi documenta „microsocietatea într-o minilume” unică, a început săptămâna aceasta cu profesorii asociaţi Alice Gorman de la Universitatea Flinders din Australia şi Justin Walsh de la Universitatea Chapman din California.
Urmărește
638 afișări
Sursa foto: issarchaeology.org
„Suntem primii care încearcă să înţeleagă modul în care oamenii se raportează la obiectele cu care trăiesc în spaţiu”, a spus Walsh într-un comunicat.
El a adăugat: „Aducând perspective arheologice într-un domeniu spaţial activ, suntem primii care arătăm cum oamenii îşi adaptează comportamentul la un mediu complet nou”.
Pe parcursul proiectului, echipa va investiga modul în care a apărut şi a evoluat o cultură spaţială de la deschiderea Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) în noiembrie 2000 şi efectele asupra dezvoltării misiunilor pe termen lung asupra celor care se află la bord pentru a rezolva probleme tehnice, de inginerie sau probleme medicale, potrivit NPR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
„Ceea ce de obicei nu realizează este că fiecare dintre aceste probleme are dimensiuni sociale şi culturale – şi dacă le ignoră, soluţiile lor vor fi suboptime”, a explicat echipa de cercetare pe Twitter.
Walsh şi Gorman speră să abordeze mai multe întrebări de ansamblu care nu au fost puse anterior de alţi arheologi:
- Cum interacţionează membrii echipajului între ei şi cu echipamentele şi spaţiile originare din alte culturi?
- Cum reflectă cultura materială genul, rasa, clasa şi ierarhia pe ISS?
- Cum încadrează spaţiile şi obiectele interacţiunile de conflict sau cooperare?
- Cum au modificat membrii echipajului staţia spaţială pentru a se potrivi nevoilor sau dorinţelor lor?
- Care sunt efectele microgravitaţiei asupra dezvoltării societăţii şi culturii?
În loc să sape prin pământ străvechi pentru a descoperi secretele modului în care trăiau odată societăţile trecute, echipa de cercetare axată pe spaţiu îşi va începe explorarea „sitului arheologic” printr-o serie de fotografii de un metru pătrat făcute de membrii echipajului de la bordul ISS.
Împărţind „situl” într-o reţea de pătrate de-a lungul pereţilor staţiei, oamenii de ştiinţă spun că vor obţine o mai bună înţelegere a întregului spaţiu.
„În loc să le săpăm pentru a dezvălui noi straturi de sol care reprezintă diferite momente din istoria sitului, le vom fotografia în fiecare zi pentru a identifica modul în care sunt folosite şi cum se schimbă în timp”, a explicat Gorman.
Prima fază a experimentului va dura 60 de zile, iar actualizările vor fi postate pe site-ul web al Proiectului Arheologic al Staţiei Spaţiale Internaţionale.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe