- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (22.10.2007, 17:11)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Abţinerea de la consumul de dulciuri poate provoca apariţia supraponderalităţii
Abţinerea de la consumul de ciocolată contribuie şi mai mult la creşterea poftei de acest desert, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici publicat în revista Appetite, preluat de thisislondon.co.uk.
Urmărește
3 afișări
Abţinerea de la consumul de dulciuri poate provoca apariţia supraponderalităţii
Abţinerea de la consumul de dulciuri poate provoca apariţia supraponderalităţii, potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Hertfordshire.
Psihologii au descoperit că persoanele care încearcă să nu se mai gândească la ciocolată consumă o cantitate de două ori mai mare din acest desert faţă de persoanele care au o abordare mai liberală faţă de pofta lor de dulciuri.
Cercetătorii spun că acest lucru ar putea explica de ce unele femei sunt predispuse la efectul "yo-yo", un du-te-vino al greutăţii corporale provocat de excesul de cure de slăbire, sau la dezvoltarea unor tulburări de alimentaţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Psihologul James Erskine, coordonatorul acestui studiu independent, a declarat: "Am descoperit că nu este un lucru periculos să te gândeşti la ciocolată. Este periculos, însă, să încerci să nu te mai gândeşti la ea".
Erskine, care a numit acest fenomen "recul comportamental", spune că această descoperire i-ar putea ajuta şi pe cei care se luptă să renunţe la alimente nesănătoase sau chiar la fumat.
La studiu au participat 134 de persoane, care au fost rugate fie să încerce să nu se mai gândească la ciocolată, fie să se gândească la acest desert, timp de cinci minute. Participanţii au fost apoi serviţi cu două tipuri de ciocolată, iar cercetătorii au monitorizat cantităţile de desert consumate. Femeile care au încercat să-şi suprime pofta de ciocolată au consumat, în medie, opt batoane, în timp ce celelalte femei au consumat, în medie, cinci batoane.
De asemenea, bărbaţii sunt mai puţin afectaţi de efectul de "recul comportamental", aceştia consumând mai multă ciocolată doar când li s-a spus să-şi exprime pofta faţă de dulce.
"Trebuie să găsim nişte modalităţi pentru a le ajuta pe femei să-şi modifice comportamentul mai degrabă decât să le spunem să nu consume anumite alimente", a spus Erskine.
Dieteticienii sunt de părere că oamenii ar trebui să încerce să mănânce cantităţi mici din toate alimentele pe care le poftesc, în loc să se abţină.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe