- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (06.05.2013, 16:33)
- Oana Ghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Academia Americană de Film schimbă sistemul de votare pentru premiile Oscar
Toţi membrii Academiei Americane pot vota la toate cele 24 de categorii ale Premiilor Oscar, începând cu acest an, a anunţat, sâmbătă, preşedintele acestei uniuni, Hawk Koch, citat de Variety.
Urmărește
281 afișări
Academia Americană de Film schimbă sistemul de votare pentru premiile Oscar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Consiliul Academiei a aprobat astfel decizia de a permite membrilor să vizioneze nominalizaţii la categoriile "cel mai bun scurtmetraj documentar" şi "cel mai bun film într-o limbă străină" pe marele ecran sau pe DVD.
Înaintea rundei finale de votare, Academia va pune la dispoziţia votanţilor DVD-uri cu filmele nominalizate la următoarele categorii: "cel mai bun film într-o limbă străină", "cel mai bun lungmetraj documentar", "cel mai bun scurtmetraj documentar", "scurtmetraj de animaţie" şi "scurtmetraj live-action".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Anii trecuţi, membrii Academiei trebuia să vadă filmele nominalizate obligatoriu într-un cinematograf.
"Această schimbare este o continuare a eforturilor noastre de a mări gradul de participare a membrilor Academiei în toate aspectele, inclusiv votarea pentru oremiile Oscar", a dăugat Koch.
"Bazându-ne pe faptul că la runda trecută de votare 90 la sută dintre cei care trebuia să voteze au votat, vrem să dăm membrilor noştri posibilitatea de a vedea aceste noi filme şi de a vota la aceste categorii anul viitor", a adăugat el.
Gala premiilor Oscar de anul viitor va avea loc pe 2 martie. Procesul de nominalizare pentru toate categoriile rămâne neschimbat.
În acest an, renumita firmă americană PricewaterhouseCoopers a avut în faţă o nouă provocare - introducerea sistemului de votare online pentru prima dată, alături de tradiţionalul sistem ce include buletine de vot tipărite şi expediate prin poştă membrilor Academiei de film americane din lumea întreagă.
În 2012, Academia care a decis ca nominalizările la secţiunea "cel mai bun film străin" nu mai fie stabilite prin voturile tuturor membrilor ei, ci de către un comitet special de cineaşti.
Academia de film americană nu dezvăluie niciodată lista membrilor cu drept de vot. Se spune că această listă este formată din actori premiaţi şi nominalizaţi la Oscar şi reprezentanţi ai industriei cinematografice.
Potrivit Los Angeles Times, dintre cei 5.765 membri cu drept de vot ai Academiei de film americane 94% sunt albi, 77% sunt bărbaţi şi 54% sunt în vârstă de peste 60 de ani.
Deşi aceste cifre sunt reprezentative pentru comunitatea producătorilor de film, ele nu reflectă aproape deloc realitatea demografică existentă în rândul publicului care urmăreşte filmele de la Hollywood.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe