Academia de film americană refuză includerea lui Kobe Bryant în rândul membrilor săi

Conducerea Academiei de film americane a refuzat recomandarea de includere a lui Kobe Bryant, premiat anul acesta cu un Oscar, în rândul membrilor instituţiei făcută de filiala de producţii animate, potrivit variety.com.

Urmărește
624 afișări
Imaginea articolului Academia de film americană refuză includerea lui Kobe Bryant în rândul membrilor săi

Academia de film americană refuză includerea lui Kobe Bryant în rândul membrilor săi

La gala premiilor Academiei de film americane de anul acesta, care a avut loc în martie, Kobe Bryant, legendarul baschetbalist de la LA Lakers, şi Glen Keane au primit premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj animat, pentru producţia "Dear Basketball".

Persoanele premiate sau nominalizate la Oscar pot fi luate în considerare pentru includerea în rândul membrilor Academiei de film americane, iar filiala de producţii animate chiar făcuse o recomandare în acest sens pentru Kobe Bryant.

Însă comitetul de conducere al Academiei americane - care are aproximativ 8.000 de membri - a respins recomandarea, motivând că Bryant nu are suficientă experienţă în acest domeniu.

După gala Oscar din martie, victoria fostului baschetbalist Kobe Bryant a fost întâmpinată cu reacţii de bucurie, dar şi de dezgust pe reţelele de social media.

În timp ce numeroşi fani ai baschetbalistului şi-au exprimat bucuria pe platforma online Twitter, felicitându-l pe Bryant pentru scurtmetrajul bazat pe scrisoarea prin care îşi anunţa retragerea din NBA, au fost multe alte voci care au criticat decizia organizatorilor de a-i oferi trofeul, în contextul mişcării #MeToo.

În 2003, Bryant a fost arestat în Eagle, Colorado, fiind acuzat de abuz sexual. Bryant a recunoscut public că el şi femeia care l-a acuzat au întreţinut relaţii sexuale, dar a susţinut că a fost o faptă de comun acord.

În cele din urmă, acuzaţiile au fost retrase, după ce femeia a refuzat să depună mărturie, dar Bryant a fost şi subiectul unui proces civil, care s-a încheiat cu o înţelegere pentru o sumă ce nu a fost dezvăluită. Ca parte a acestei înţelegeri, Bryant şi-a cerut scuze public, dar nu a recunoscut niciodată acuzaţia de abuz sexual.

Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 66 de ani, a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiilor din New York, Los Angeles şi Londra. În mai, Weinstein a fost şi inculpat, la New York, pentru mai multe delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul "#MeToo" ("Şi Eu", n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici