- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (13.10.2019, 10:54)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
”Acid Rain”, o călătorie psihedelică poloneză în regia lui Tomek Popakul, a câştigat Trofeul Animest 2019
Pelicula ”Acid Rain”, o călătorie psihedelică poloneză în regia lui Tomek Popakul, a câştigat Trofeul Animest al celei de-a 14-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie, manifestare care a avut loc între 7 şi 13 octombrie, la Bucureşti.
Urmărește
103 afișări
Animaţia poloneză ”Acid Rain” a câştigat Trofeul Animest 2019
Premiul a răsplătit de capacitatea filmului de ,,a-i însoţi pe spectatori în mai multe călătorii simultane, într-o manieră hiper-artistică şi într-un ritm remarcabil’’, arată un text al organizatorilor.
Juriul a fost format din artistul canadian Robert Valley, invitat special al ediţiei, cineasta Sara Koppel, cunoscută pentru animaţiile erotice pe care le desenează manual, şi producătorul Richard Van Den Boom, co-fondator al studioului de animaţie Papy 3D.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Premiul a fost oferit de Institutul Cultural Român, iar odată cu această distincţie, scurtmetrajul lansat anul acesta la Sundance se va înscrie automat pe lista lungă de nominalizări la premiul Oscar, votată de membrii Academiei Americane de Film. Animest este singurul festival de film din România care propune filme pentru Oscar, începând din 2017.
Aceiaşi trei juraţi au desemnat şi filmul câştigător al competiţiei de Film Studenţesc. Scurtmetrajul francez ”Hors de l’eau”, semnat de Simon Duong Van Huyen, Joël Durand, Thibault Leclercq, Valentin Lucas şi Andrei Sitari i-a impresionat prin ,,îmbinarea perspectivei subiective cu stilul sofisticat al animaţiei’’.
O Menţiune Specială i-a fost acordată regizoarei Barbora Halířová, creatoarea scurtmetrajului ”Hide N Seek”, o poveste despre curgerea şi percepţia timpului, deghizată într-un joc de-a v-aţi ascunselea. ,,Am urmărit 92 de filme şi multe dintre ele au fost absolut uimitoare. A fost greu să alegem un singur câştigător, aşa că am decis să oferim o menţiune pentru design-ul extraordinar al filmului şi pentru modul în care ilustrează tinereţea.’’, a atătat justificarea juriului prezent sâmbătă seară la Ceremonia de decernare a premiilor, găzduită de Cinemateca Eforie.
”Away”, realizat în întregime de Gints Zilbalodis, un artist lituanian în vârstă de numai 25 de ani, a fost desemnat Cel mai bun Lungmetraj al acestei ediţii.
Juriul format din Jürgen Hagler, directorul festivalului Ars Electronica, artista Sarah Van Den Boom, recent nominalizată la premiile César şi Janno Põldma, un reprezentant de top al animaţiei estoniene, a apreciat ,,echilibrul de forţe dintre estetica filmului şi povestea evocată’’, afirmându-şi totodată intenţia de a încuraja cineaştii să ,,împingă graniţele convenţionalului şi să-şi înfrângă teama de obstacole’’. Acelaşi juriu a acordat şi Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc de animaţie filmului Opinci, semnat de Anton şi Damian Groves. Inspirată din călătoria fabuloasă a unui român în jurul Pământului, povestea s-a remarcat prin ,,stilul vizual original şi prin subiectul impresionant’’.
Cel mai popular film al ediţiei a fost desemnat, în urma voturilor exprimate de spectatorii Animest, ”Memorable”. ”O fermecătoare metaforă despre dizolvarea memoriei cauzată de înaintarea în vârstă, producţia franceză regizată de Bruno Collet a fost distinsă cu Premiul Publicului la cea de-a 14-a ediţie Animest”, au explicat organizatorii. Unul dintre spectatorii care au votat a câştigat, prin tragere la sorţi, un abonament la ediţia din 2020 a festivalului.
În secţiunea Music Video, jurizată de artista mexicană Aria Covamonas, artistul muzical Alexandru Burcea (Golan) şi Gilda Comârzan –realizatoare şi producătoare Radio Guerrilla, premiul i-a fost oferit videoclipului ”Your Eyes, Will I Ever”, în regia francezului Félicien Colmet Daâge.
Premiul secţiunii Minimest, oferit de Cartoon Network, a mers spre producţia ”Zoo”, în regia Ninei Heckel, în care protagonista trăieşte cea mai mare aventură a copilăriei într-o grădină zoologică. ,,Ne-a plăcut umorul personajului, pentru că aceasta este o calitate pe care nu toate persoanele o au’’, şi-au motivat cei mai tineri dintre cinefili alegerea.
Noua secţiune competiţională Animest, cea dedicată filmelor de animaţie VR, şi-a stabilit la rândul său marele câştigător. Premiul oferit de Loop Virtual Solutions, partenerii secţiunii tematice ”Yesterday Will Be Tomorrow”, a ajuns în Danemarca, la Lucy Greenwell, Michelle Kranot şi Uri Kranot, realizatorii Songbird. Filmul propune ”o experienţă fantastică pe insula Kauai în 1984, în mijlocul unei luxuriante jungle acoperite de ceţuri, în căutarea ultimei ʻōʻō, o pasăre cu un viers minunat a cărei existenţă a fost ameninţată până la extincţie”, au arătat organizatorii.
Pitch, please!, concursul de proiecte dedicat creatorilor de film de animaţie din România şi Republica Moldova, a reunit la această ediţie câteva dintre cele mai importante nume ale tinerei generaţii de artişti animatori autohtoni. Premiul oferit de Uniunea Cineaştilor din România şi CEE Animation Forum, le-a fost înmânat de către Laurenţiu Damian artiştilor Bogdan Benea şi Andra Berilă, pentru proiectul ”Glenda, The Devil-Blessed”. O menţiune specială i-a fost oferită lui Oleg Contrea, animatorul moldovean care lucrează în acest moment la ”Time Guardians”.
Cea de-a paisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Animest a avut loc în perioada 4 octombrie – 13 octombrie 2019 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Cinema City, Opera Comică pentru Copii, AWE – Adaptive Work Environment, Muzeul de Artă Recentă, Institutul Cervantes, KUBE Musette şi Club Control.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: A murit Robert Forster. Actorul a încetat din viaţă la 78 de ani, chiar în ziua lansării celui mai recent film al său
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe